Att uppskatta det lilla

Nu var det dags för nånting som hänt båda somrarna sen jag flyttade till Forshaga, eftersom jag och mitt fisketeam inte kan fiska på helgerna så som vi gjorde förut så träffas vi varje sommar istället. Denna gången var det gädda och lite abborre som var planerat.

Jag stod utanför mitt hus och väntade, bilen kom och vi lastade bagaget fullt med mat och fiskeutrustning, båten var utkörd sen några dagar tillbaka (den var för övrigt ny och bara provkörd innan). När vi var ute vid min sommarstuga så packade vi om och hängde på båten sen bar det iväg till sjön. Trailingen gick fort och vi diskuterade lite fiskeplatser medans vi drog iväg.

Min hemsjö håller naturligt inte stora gäddor, storleken på betesfisk och den kraftiga färgningen av vattnet gör att gäddan inte lyckas jaga något vidare. Men det är det här med att uppskatta det lilla. Att vara i båten med grabbarna, käka potatissallad, ha sniprally och njuta av stunden är nånting som är otroligt nyttigt för skälen. Det är just det här, vi får aldrig nån stor fisk i den sjön, men den är hemma för mig, det är dit jag kommer när jag kommer hem och det är alltid här vi har våra trevligaste stunder.

Vi fiskade på och åkte lite hit och dit, drog någon gäddan och någon miniabborre (en strök med och kommer hamna i röken). Nästan dag var det samma sak, med en bluetoothhögtalare, lite bra musik och sniprally i goda vänners lag så mår man gott.

Någonting som det hetsas för mycket med i sportfiskevärlden idag är det här med att fisken ska vara stor. Ett fiskepass utan stor fisk är ett misslyckat fiskepass. Det behöver inte vara så, fler måste lära sig att uppskatta det lilla och ta vara på stunden, njut av naturen, gå i land på en ö och koka kaffe, lägg ifrån dig spöet en stund och njut av vattnets kluckande. Sportfiske och natur går hand i hand, därför bjuder jag på lite naturbilder tagna under fiskepasset.

DSC_0037
En mås i jakt

DSC_0072
En gädda som tog sig vatten över huvudet (eller under huvudet?) och tog på en 11 cm skitter pop!

DSC_0067
Poppern i fråga

DSC_0059
”Det är hit man kommer när man kommer hem”

DSC_0058
Ett grymt skönt spö, gjort av grabbarna på American Tackle åt CWC innan de blev stora, detta köpte jag av Anders Forsberg på fiskepremiären i ForshagaForsen!

DSC_0053
En ko som inte riktigt gillade popperfiske

DSC_0049
Lunchintag, en skön stund med grabbarna

DSC_0040
En tärna i flykt

Kommentera