Med sommarvärmen kom gösen igång.

I helgen så kom äntligen sommarvärmen och jag hade bestämt gösfiske och var supertaggad som vanligt! På lördagen hade jag bestämt med en kille som heter Robin Mattsson från Leksand att vi skulle ut, men han kunde inte komma förrän kl.13 så jag smet ut en stund själv före för att kolla om gösarna var på hugget. Det var pelagiskt/prickskytte som jag hade bestämt mig för idag. När jag kom fram till området jag tänkte leta fisk på och stannar båten så ser jag en fin fisk på lodet och backar på den och den hugger direkt, en gös på 3 kg efter 1 minut, vilken start!

Hämtar upp Robin efter ett tag och vi började köra vanligt vertikal och efter bara en stund så smäller det på en riktigt fin gös på Robins spö, men tyvärr så tappade han den, synd eftersom han sa att den kändes riktigt stor… Sen började det blåsa mer och mer, hade några fiskar på men dom ville inte riktigt och när blåsten sen blev för jobbig så åkte vi och tog en lång paus på ön. Vi åkte sen ut och försökte där det var lite mer lä eftersom det inte gick där jag helst ville vara, men det var dåligt med fisk på lodet. Envisa som vi var så tänkte vi att det säkert kommer mojna mot kvällen och det gjorde det. När vinden avtog så kunde vi äntligen åka  till mitt favoställe och då fick vi riktigt kul. Blev ett gäng fina gösar, ingen bamse men ett riktigt härligt fiske i vad som kändes som en riktigt härlig sommarkväll på sjön.

Igår så hängde Pierre ”Pirre” Westin med, en bra kompis som också bor här i Skutskär. Kände på mig att det skulle bli en superdag både väder och fiskemässigt. Och känslan visade sig vara rätt!! Spegelblankt på sjön när vi åkte ut, underbart!!!  Gösarna var verkligen på hugget ett tag direkt när vi kom ut. Men sen blev det en liten döperiod och då passade vi på att bada, det var ett måste idag eftersom det var grymt varmt att sitta i båten. När vi sen kom ut igen fick Pirre på en fisk som gjorde ordentligt spöböj och det roliga var att jag hade lovat Pirre nytt PB och när vi fick upp den gösen så höjde han sitt PB, skitkul!!

Nån timme senare så hade vi riktig huggsexa så vi hann knappt med. Hade ju bara en jigg Fin-s Rainbow trout i större modell kvar och den var grym igår som vanligt. Pirre fick laga till den med tändaren eftersom den blev så utsliten..haha.  Jag fick i alla fall ett räjält hugg när vi väl hade fixat jiggen och det visade sig vara en riktigt fin gös. Vi skrattade mycket i båten den här dagen, det blev totalt 18 gösar och det var en grym medelvikt.

Cecilia CWC fishingteam

2 reaktion på “Med sommarvärmen kom gösen igång.

  1. Hej. jag håller på att lära mig vertikalfisket o även prickskytte, köpte mig ett lod och en hållare för att placera givaren på sidorelingen men har problem med att hålla kvar jiggen i displayen när man girar eller att det blåser. Tips och funderingar???

    MVH Henke

    • Det blir ju alltid krångligt när det blåser mycket… Men det jag gör som funkar för mig är att jag kör extra tunga jigghuvuden när det blåser, och om jag inte har fått fisken att se jiggen så vevar jag snabbt upp och släpper ner igen när jag fått båten att ligga hyfsat still med motorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *