Bygg enkelt ditt eget spötubställ

Flugfiske…… Flugspön…….. Har man fastnat i ”flugfisketräsket” är det förvånansvärt lätt att plötsligt inse att spötuberna hamnar lite här och där. Inte för att jag hade oordning på grejerna men det kan ju alltid bli bättre. Jag fick inspiration från ett inlägg på facebook om ett tubställ och jag tänkte att ett liknande kan jag göra själv. Nu när hettan har ett stadigt grepp om Sverige låter jag fisket vara tills det blir svalare i vattnet. Då kan man lika gärna bygga ett spötubställ.

Sagt och gjort, jag började med att åka till den lokala byggvaruhallen, i bland spillvirket hittade jag läktbrädor i 3 meterslängder för 20 kr st. Det gick åt ca 4 st, högst överkomligt pris för ett spötubställ tycker jag. Börja med att kapa till rätt längder, jag valde 210 cm.

Tanken är att göra det enkelt, inte behöva en massa flashiga verktyg. Sedan mätte jag ut med en ställbar vinkelhake själva ”hyllplanen”, 20 cm långa och något snedställda så att inte spötuberna rullar av.

Jag mätte sedan ut mellanrummet mellan ”hyllplanen” (10 cm), förborrade, kontrollmätte med den ställbara vinkeln och skruvade fast hyllplanen.

Sedan gjorde jag en till fast spegelvänd.

Putsa av så det inte är vassa spetor, jag hade lite svart färg över som jag målade delarna med. 4 st vinkeljärn, sedan är bara att montera spötubstället på väggen.

Jag tycker det blev kanonbra, ordning och reda. Jag byggde stället så att jag får plats med 2 spötuber på varje hyllplan.

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *