Ny bloggare på +Fisheco

Jag heter Peter Svensson och driver sedan några år tillbaka fiskebloggen Gälgreppet. Jag har nu fått möjligheten att blogga om mina fiskeeskapader här på +Fisheco vilket jag är galet stolt över. Jag fiskar ibland själv men allra roligast är när när jag kan dela fiskeupplevelsen med en fiskekompis.

Jag har fiskat sedan barnsben, fiskeintresset har funnits med mig hela livet, tidigare fiskade jag enbart spinn men sedan 2004 har jag varit fast i flugfisket. Det var min systers man som fick mig att prova på det här med flugfiske. Han hade varit uppe i Dalarna ett par år och flugfiskat och undrade om inte jag ville följa med, sagt och gjort, resten är som det heter historia. Det dröjde inte länge förrän jag började binda egna flugor. Det finns få saker som är så tillfredsställande som att få fisk på egenbundna flugor. Det har sedan dess blivit många resor till de södra svenska fjällen, ibland tillsammans med syrrans man och deras grabb, men ofta har bara jag och min grabb åkt själva på fiskeresor. Vi har många fina fiskeminnen ihop sonen och jag.

Sedan vår yngste son Filip (Fille) fyllde 10 har han varit en trogen reskamrat. Här en bild från hans första Idreresa och hans allra första egenfångade bäcköring. Glädjen går inte att ta miste på.

Nu är han 21 år och en riktigt vass både spinn och flugfiskare.

Jag bor i Torsås några mil söder om Kalmar tillsammans med min fru, vi har två grabbar som nu är vuxna. Min andra son är 23 år och har flyttat hemifrån sedan några år, han har väl inte lika starkt fiskeintresse men när tillfälle ges hänger han också gärna med på en fisketur.

Flugfisket och flugbindningen har allt mer kommit att bli det jag fokuserar på och på hemmaplan (södra Kalmar sund) är det gäddflugfisket som jag brinner allra mest för. Jag försöker vara lite av en innovatör, ständigt förbättra detaljer som har med mitt flugfiskande att göra.

Till vardags arbetar jag som ambulanssjuksköterska, ett arbete som ger väldigt mycket tillbaka. Jag skulle inte kunna tänka mig något annat arbete jo, möjligen något fiskerelaterat då. Fisket är en skön kontrast till arbetets allvar som ofta handlar om att ta hand om och hjälpa de som drabbats av akut svår sjukdom eller varit med om ett olycksfall. Ja ibland ser jag faktiskt fisket lite som en sorts meditation.

Jag fiskar lika gärna gädda på kusten som öring och harr i fjällen och ibland kliver det på en riktigt fin abborre som bonusfisk. En och annan regnbågstur till nåt put and take vatten blir det också varje år. Jag är även kassör i vår lokala sportfiskeklubb Torsåsbygdens sportfiskeklubb.

Det ska bli jättekul att blogga här på +Fisheco och för den som vill är det bara att botanisera bland mina inlägg genom att klicka på länken ”Blogginlägg”. Fiskebloggen Gälgreppet finns också på Instagram, facebook och youtube. Prenumerera gärna på bloggen och youtubekanalen så får du en avisering när nya inlägg görs.

Gälgreppet- Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *