Tillbaka i Snärjebäcken

Efter ett fantastiskt nymffiske i vackra Snärjebäcken så är jag tillbaka denna gången med min ”partner in crimePeter. Peter var faktiskt här en vecka efter mitt magiska nymffiskepass och fick även han drilla massor av fisk på nymf.

Nu är vi tillbaka, en månad senare och tillsammans. Vi är inne i början av Juni och det är danica period. Så målet är självklart, det är torrflugefiske som står på schemat.

Försommarfisket kan vara fantastiskt med mycket vak och kläckningar, tyvärr så är det inte långvarigt här i södra delarna av landet. Värmen från sommarsolens varma strålar värmer snabbt upp vattnen och catch and release fiske blir svårt att motivera. Strömmarna och bäckarna torkar ut så det är en kort och intensiv period man har på sig innan det är för sent att pricka en sådan där magisk kläckning.

Denna kväll var just en sådan där magisk kväll som man inte ofta råkar ut för. Vi var helt ensamma på den övre strömsträckan och det haglade vak runt omkring oss. Fokus denna kväll var att filma torrflugefiske i Snärjebäcken och så många hugg som vi fick med på film, helt galet. Vi turades om att kasta på de olika vaken och de var nästan lika roligt att stå bredvid och filma som att själv fiska.

Totalt landade vi säkert 30 regnbågar denna kväll och vi avslutade i mörker med ett dubbelhugg. Det kunde knappast ha varit en bättre försommar kväll i strömmande vatten med torrflugor och gott sällskap.

Kika in filmen här nedanför och vi skulle verkligen uppskatta om ni klickar på att prenumerera på kanalen, det sporrar oss till att göra ännu fler filmer framöver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *