Var tog våren vägen..

Ja vart våren tog vägen kan man undra.. 
Just nu ligger det 3 dm snö och det snöar konstant med minusgrader. Fiskesuget är på maxnivå nu. Isfiske då ? Nja inget för mig.
Nu vet jag att vi är bortskämda här nere i landet med korta vintrar och öppet vatten, större delen av säsongen gentemot många andra i vårt avlånga land där det är kallare betydligt längre. Men jag kan inte minnas sist de var så här kallt så pass länge här. I vanliga fall så har jag kunnat göra ett flertal fiskepass så här långt in på året, det brukar frysa till någon Var tog våren vägen..Var tog våren vägen..gång i februari kanske för att sedan vara fiskbart någon vecka senare. Men detta året har jag endast hunnit med två pass innan vintern slog till på allvar.

Vårfisket efter gädda riskeras att missas helt då gäddförbudet här nere träder i kraft den 1:a april. En stor nackdel för vår del är dock arbetet med vår gäddfabrik som blir kraftigt försenat och risken finns att vi inte hinner att fiska upp de gäddor vi behöver till fabriken innan förbudet träder i kraft. Förhoppningsvis släpper vintern taget snart och om den inte gör det får vi hoppas på någon form av dispens för att fånga de gäddor vi behöver. Nu låter jag säkert väldigt bitter och sur och visst fiskesuget är enormt och jag är förbaskat trött på snön och kylan nu, men det är inte enbart negativt.

Fisken får nu en ordentlig chans till vila i våra vatten som det numera råder ganska hårt fisketryck i. Man kan fylla på sitt lager med flugor ordentligt då det lämnas mer tid åt den hobbyn. Och tro det eller ej men jag har faktiskt börjat göra träbeten numera med en polare från jobbet. Kommer säkert dyka upp lite bilder på de framöver men bjuder på vårt första bete här nedan.

Flugfiske är absolut nummer ett men det händer (inte ofta) att jag fiskar med gummibeten och jerkbaits också.

Här näst så väntar en föreläsning på måndag som vår förening Torsåsbygdens Sportfiskeklubb arrangerar med gäddproffesorn Per Larsson. Skall bli väldigt intressant att lyssna på. Sedan närmar sig också årets Sportfiskemässa med stormsteg. Jag kommer att vara där under lördagen så är någon av er där som läser bloggen, kila gärna fram och säg hej!


Bilderna i inlägget är från förra årets fiske under februari och mars då jag hade riktigt trevligt fiske. Det är bra att ha dessa turer att minnas tillbaka till under dessa kalla och snöiga dagar. En av de trevligaste turerna från förra våren var från ett testfiske i en närliggande å där jag fick en fin borre på över kilot och ett flertal bättre gäddor. Som det ser ut så blir det en tur hit igen inom ett par veckor och då hoppas jag på ett ännu bättre fiske än den gången. Det inlägget kan ni läsa om här —> Nya vatten

Jag bjuder också på en video från ett av våra fisken under februari månad förra året och då såg det ut så här !

Tight Lines! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *