Årets första fiske!

Årets första fiske, planerat sedan ett år tillbaka ungefär. 1:a januari 2016 så var tanken att jag och dottern skulle ut och fiska tillsammans. Men när vi kom fram till dammen då så låg det en hinna av is över hela sjön. Så det var bara till att vända om och hitta på något annat. Nu har dottern varit med mig ett par gånger tidigare under året och fiskat, men det är just det här fisket på nyårsdagen som hon pratat om bra länge nu.

Nyårsafton firades lugnt med filmkväll och godisfrossa med familjen. 2018 började med en tidig uppstigning, rejäl frukost sen packade vi prylarna för att göra ett nytt försök detta året. Ingen risk för is denna gången och vi var som väntat helt själva vid dammen, måste för övrigt vara en av de lugnaste dagarna trafikmässigt också. Tror vi mötte 2 bilar längs vägen totalt under den 25 minuter långa bilfärden.

Nya FishECO jackan sitter perfekt

Min dotter Siri har redan börjat lite smått att kasta med flugspö men behärskar inte tekniken helt och hållet ännu vilket är helt förståeligt. Så till henne hade jag gjort i ordning ett lätt spinnspö med kastkula och en squirmy längst ut i änden. Ett säkert kort tänkte jag. Men fisket var trögt under morgonen och vi plockade ganska snabbt upp fikapåsen med varm choklad, frukt och lite kakor. Viktigt med fika när man fiskar, framförallt när man fiskar med barn. Efter 1.5 timmars fiske utan någon som helst aktivitet så började tålamodet att tryta lite hos henne och hon fick spela lite på telefonen (min telefon). Under tiden passade jag på att ta några snabba kast. Barn upp till 12 år får fiska på målsmans kort här men bara en i taget. Så jag fiskade inte under tiden Siri kastade.

En bild från i somras när Siri tog sin första fisk

Men strax innan vi tänkte bege oss hemåt, så lägger jag in ett kast som landar perfekt under ett buskage som hänger ut över vattnet. Hinner inte ta mer en ett par ryck i fluglinan innan årets första fisk är krokad. Efter en bra fight i det kalla vattnet så kan jag landa fisken tack vare utomordentlig håvning av Siri. En mycket fin fisk i riktigt bra kondition på 2.5 kg som vi tar med oss hem till middag.

Squirmy funkade ännu en gång

Efter detta känner vi oss nöjda och Siri är taggad inför nästa tur och förhoppningsvis skall hon kunna kroka en då.

Tight Lines!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *