Black & Red

Det binds för fullt och spelas in flugbindningsvideos i min nya ”studio” nu. Häromdagen så hade jag vännen och fiskekompisen Peter Svensson på besök. En duktig flugfiskare som också vann årets upplaga av Bergkvara Gäddfestival.

Från helgens flytringspass

Han driver bloggen Gälgreppet. Vi är båda två st flugfisketokiga gäddfiskare men som binder våra flugor på helt olika sätt. Rätt kul att se och jämföra, jag kör ju nästan uteslutande med tubflugor medan Peter kör på krokflugor. Peters flugor är relativt lättdressade medan mina är betydligt större och längre.

Men vi bådar fångar fisk med våra flugor och det är det som är det viktiga och att man tror på sina flugor och teknik. Inom kort kommer vi spela in fler videos och vi har även planer på att göra en liten Vlog om våra flugor och olika tekniker både när det kommer till bindandet och fiskandet. Vi kommer jämföra, prata för och nackdelar och förhoppningvis blir det intressant att titta på. Så håll utkik efter det, går gärna in och prenumera  på min kanal så missar ni inget. Jag kommer även att lägga upp lite annat än gäddflugor framöver. Det kommer bli några härliga mönster för öring och regnbåge, torrflugor och nymfer.

I helgen var jag och Peter ute och invigde våra flytningar också. Ett extremt högvatten gjorde det lite svårt att hitta fisken. Ingen vind alls och solsken, inga bra förutsättningar för bra fiske men perfekt för att testa flytringarna. De var lite ovant till en början men när man väl fått kläm på det så var det riktigt roligt. Det kommer vi att göra om!

Tight Lines 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *