den gröne flugan

Bjuder på en liten video på en ”speedad” variant av ett busenkelt mönster till gäddfisket. Använder egentligen bara två olika material till denna flugan. Mirror image och Ripple ice fiber. Flugan binder jag på tub och använder Fish mask i storlek 10 med expoxy eyes holo i strl 11mm.

Efter flugan är bunden så åker jag ut och testar flugan i ”fältet” kolla in videon här nedan

Nu har höstfisket/vinter fisket börjat komma igång här nere. Det har stormat en hel del, de värsta sjögräset har drivit in till land eller lagt sig på bottnen och temperaturen ligger på ca 10-11 grader i vattnet. Gäddorna har börjat vakna till ordentligt och bjuder ofta på häftiga hugg och bra kamp nu. Temperaturen kan gärna sjunka några grader till innan det är helt optimalt här dessvärre så är ju dagarna ”kortare” nu så att något fiske efter jobbet är det inte tal om.

Var ute en sväng i helgen och förutsättningarna kändes bra med högvatten och sydostliga vindar. Väl nere vid vattnet så visade det sig inte vara mycket över det normala men ändå lite högvatten vilket alltid är bra i dessa vikarna. Inte mycket vind att tala om alls och vattnet var väldigt grumligt. Vet inte varför men kan ha blåst en hel del tidigare dagar som rört upp det i vattnet, normalt sett ser jag vad jag sätter fötterna men idag var siktdjupet 0. Men det blev åtminstone 2 gäddor upp, inga giganter störta på runt 3kg. Tappade en fisk av modell större och en havsöring på dryga 2 kg var sugen på en gäddfluga, lyckades dessvärre inte fota den då det endast blev en ”leadertouch” innan fisken krokade loss sig själv.

Så en aningens trögt fiske men det kommer bara bli bättre och bättre nu ju kallare det blir.

Skitfiske! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *