Gäddfiske !

I helgen som var innan snöstormen drog in (vem beställde detta!!) så var jag ute med Richard och Hasse (Pastorn) Brolin på lite gäddfiske.

Under veckan hade de blåst kraftiga sydostliga vindar och vattennivån hade stigit och det kändes väldigt lovande inför fisket. Vi åkte till vår ”hemliga” vik som numera inte verkar vara särskilt hemlig. Kommer till det senare.

Rådjuren är uppe tidigt

Vi var på plats vid viken strax efter 8.00 och det var fortfarande ganska kyligt i luften efter den kalla natten. Det dröjde inte länge förens vi hade hugg och flera följare men de var svårt att kroka dem. De var inga explosiva hugg och de kändes ganska slöa, med all sannolikhet så är det fortfarande lite för kallt i vattnet för de skall vara riktigt på hugget.
Men efter ett flertal bommade hugg så kunde jag till slut landa dagens första en riktigt fet gädda på ca 3-4 kg, kort och tjock som de brukar vara här. Vi lyckades under dagen alla landa fisk och missade säkerligen ett tjugotal hugg tillsammans. Några plusgrader till i vattnet så kommer det bli fart på dem. De vi fick hade gott om iglar på sig vilket tyder på att de står still för tillfället och de flesta högg ganska långt ut i viken. Tyvärr känns de där plusgraderna en bra bit bort nu när man tittar ut och se att det ligger 1-2 dm SNÖ igen. De ville vi verkligen inte ha.

Gillar skarpt den nya big mama lådan

Angående viken så var vi inte ensamma där denna fiskedag. Vi var först på plats men det dröjde inte länge förens en båt gled in i viken och sedan en till. Sedan kom det fyra man som körde från land samt en i kajak…Ser förbaskat trevligt ut de där med fiske från kajak dock.

Här nedan kommer en film från fisketuren


Skitfiske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *