Bergkvara Gäddfestival 2016

 

nyaf

Nu börjar vi så smått närma oss Bergkvara Gäddfestival som min förening Torsåsbygdens Sportfiskeklubb arrangera. De var jag, Hans och Amir som drog igång denna tävligen och intresset blev bra mycket större än vi hade kunnat tro. Riktigt kul.

DSC_6989

Detta blir vår andra tävling och vi tror att vi kan bli runt 100 tävlande detta året och det är mycket som skall planeras, särskilt ur säkerhetssynpunkt. Nytt för detta året är att vi kommer tillåta lag att delta och sträckan kommer att utökas för att göra fler fiskeplatser tillgängliga. Vi kommer dock att utgå från Dalskärs camping detta året också, de funkade kanon förra året. Här finns möjligheter för de tävlande att sova över i stugor på campingen och restaurangen skall ha öppet för denna helgen och göra en specialmeny för gäddfestivalen.

vinnarfisk

Förra årets vinnarfisk

Det kommer att finnas tre priser att vinna, ett för längsta fångade gäddan, ett lagpris där de laget med de tre längsta gäddorna vinner, samt ett pris för den längsta flugfångade gäddan.

DSC_7132

Vi har inte hört av CWC eller Vision ännu detta året men vi har fått ihop en del grymma sponsorer i år också, Bios, Fishline, Mayfly.se, Ribatex, Gäddfabriken, flugfiskeonline .

gädda2

En flugfångad dam på knappt 11 kg

I våra vatten fångas varje år ett flertal gäddor över 10 kg och 100 cm , så det finns stor möjligheter att fånga grov fisk.

Här kommer lite mer info om tävlingen

Årets datum är satta och det blir den 22-23 oktober, lite nya regler är införda som t ex lagtävling och utökad fiskesträcka. Mer om detta kommer längre fram!

Mer info om reglerna kommer nedanför.

Välkommen till Bergkvara Gäddfestival, en fisketävling som hålls av föreningen Torsås Sportfiskeklubb i Bergkvara den 22-23 oktober!

Bergkvara Gäddfestival hålls den 22-23 oktober på Dalskär i Bergkvara. Dalskärs Camping håller öppet så möjlighet finns att hyra stuga. Fisket kommer ske runt Bergkvara och de som vill fiska från båt kan ta med sig sina båtar då det finns sjösättningsramp. Det finns också gott om fina ställen att fiska ifrån land på längs med kusten.

Det kommer att vara en tävling och man har chans att vinna fina priser från våra sponsorer. Regler är enkla och det är den längsta gäddan som vinner och endast catch and release gäller. Fisken skall återutsättas försiktigt och fisken skall fotograferas. Anmälningsavgiften är 150:- och anmälan sker på mail till torsassportfiske@gmail.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *