En kavalkad av flugor

Städet har gått varmt här på sistone. Mycket flugor, gäddflugor, streamers, torrflugor och nymfer i olika storlekar. Ett par beställningar och mina egna askar skall fyllas upp inför den stundande säsongen.

12671700_10208735926573215_127883827422658979_o

På söndag blir det fiske, vi måste passa på att fiska gädda innan förbudet som är om ca en vecka. I min förening har vi som jag skrivit om tidigare en gäddfabrik och den har vi nu förberett och det enda som saknas är gäddor. Vi hade planerat att samla ett gäng den 4:e april och fiska upp alla gäddor vi behöver under den dagen. För att fiska efter förbudet har vi tidigare fått ett särskilt tillstånd till detta från länsstyrelsen. De har tidigare år aldrig varit några problem men i år fick avslag av någon anledning….Märkligt tycker jag när det är för en bra sak. Men inget att göra åt mer än att ändra planerna och försöka fånga dem vi behöver nu innan förbudet och jag tänkte bidra med några på söndag förhoppningsvis.

05

Nåväl här kommer kavalkaden av flugor som utlovat, först ut ett par stora streamers som jag hoppas gör susen på premiären i Alsterån 

s4

ne2

Nya skallar från www.mayfly.se

ne1

02

En av mina favoriter bland torrflugorna, funkar alltid

f1

F-Flt i strl 20

04 03 04

01

Avslutar med två klassiker

För er som orkat er ner ända hit kan jag också berätta att jag inom kort lär starta eget företag, har ett erbjudande som är otroligt frestande och skall prata med banken inom några veckor. Min fotograferande har börjat ge mig så pass mycket jobb dessutom att jag måste starta eget för att få en F-skattesedel.

Spännande!

Skitfisk på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *