Sen kväll vid Alsterån

I fredags efter jobbet och en snabbtur till Nybro Foto för att hämta material till skrivaren så satte jag äntligen kurs mot Alsterån. Det var en fin kväll och jag kände att det fanns goda chanser till att fiska torrfluga.
a2Jag mötte upp Johan som är ny ägare tillsammans med Eva-Lena vid strömfiske Alsterån för att lösa fiskekort och prata lite. De har mycket goda visioner och stora planer för fisket i Alsterån. Det låter riktigt lovande och jag tror att de kommer lyckas med sitt projekt. Vill man ha fint boende när man skall till Alsterån och fiska så kolla in Vidinge gård

 

a3

Fint parti av ån

Jag hade bestämt mig för att fiska Zon 4 den övre sträckan innan den stora dammen ikväll, en ny erfarenhet för mig då jag aldrig tidigare vart där. Efter en svettig promenad genom skogen i vadarbyxorna så kommer jag till slut fram till vattnet. En fin nacke som följs av ett mer strömmande parti för att sedan övergå till mer lugnflytande sel. Fullt av fina ståndplatser för öringen.

a1

Så här ser terrängen ut längs zon 4

Nästan direkt så ser jag ett ordentligt vak, det är en del kläckningar och jag riggar ivrigt i ordning spöet. Jag prövar det mesta i flugväg och byter tafsspets men fisken nonchalerar mina flugor. Fortsätter mig nedströms för att fiska ev en annan nacke. Knyter nu på en svart streamer med en liten rosa plastpärla på. Smack smäller det till i första kastet, men jag missar mothugget. Ut igen med flugan och denna gången sitter fisken. Den känns stor och jag skymtar den guldbruna färgen från öringen i vattnet, minst 1 kg kanske större hinner jag tänka innan flugan lossnar och fisken är tappad.

a5

En öring som föll för en torrfluga

Det blev några småöringar på torrt under kvällen, men flera stora fiskar var uppe och vakade och forsätter värmen nu så tror jag på ett riktigt toppenfiske här framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.