En fantastisk kväll vid bäcken

trout1

Denna kvällen spenderade jag vid den nyfunna bäcken och vilken fantastisk kväll det var. Fin försommar kväll och efter den korta promenaden till bäcken så är det alltid lika trevligt att se den lilla bäcken som slingrar sig fram genom skogen.  Det är nästan onödigt vackert som en kund sa till mig idag när han beskrev ett foto som han såg. Jag hade laddat med allergi medicin i förebyggande syfte mot myggen och myggmedlet var laddat, tål dem inte och här brukar det kunna vara riktigt myggtät.

trout4

Jag hade hoppats på lite vak men de lös med sin frånvaro så jag gick över till nymf ganska snabbt och allround flugan haröra med guldskalle brukar alltid leverera. Jag gick en bra bit uppströms för att testa lite ställen jag inte prövat tidigare och bland alla buskar och grenar hittade jag en liten lucka att lägga ut flugan på. Det var inte bredare än knappa metern men en djuphåla precis innan en krök och flugan hinner knappt landa innan en lite öring ta flugan. En otroligt vacker liten öring på 20-25 cm. Längre upp kommer jag till en ny potentiell ståndplats där bäcken svänger ganska kraftigt. Jag smyger uppströms och lägger ut ett lite längre kast här då det finns lite mer kastutrymme här. En stöt känner jag genast men inget fast, ut med flugan igen och pang så smäller det på en bättre öring, denna på runt 30-35 cm.

trout2

Vacker bäcköring

 

Efter detta fortsätter jag mig nedströms igen och fångar ett antal mindre öringar innan jag kommer fram till min favoritplats. En djuphåla precis innan ett träd som ligger rakt över bäcken, här brukar det stå fisk. Ännu en gång hinner flugan knappt landa innan öring ta flugan. Detta är en bättre fisk och glasfiberspöet få jobba rejält. Denna gången få jag till håven och en öring på runt 6-7 hg kan landas. Min klart största öring från detta vattnet. Och det är helt galet egentligen att en liten bäck som denna kan hålla så pass mycket öring och så pass stor dessutom. Medelbredden på bäcken måste vara runt 1.5 – 2 meter och djupet på runt 50 – 60 cm. Värt att poängtera är att man är att måste vara rädd om ett sånt här vatten och återutsätter all fisk man fångar med försiktighet och jag använder alltid hullinglöst. Jag undviker också att ta i fisken om jag gör det så är det med blöta händer för att inte skada fiskens slemskikt.

trout3En fantastisk kväll var det med mycket fisk och massor med mygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.