Årets första fisketur – Gäddfiske!

g1 Så var äntligen årets första fisketur avklarad. Det är fördelen med att bo söderut att det oftast finns öppna vatten här under vintertid också och med kusten runt hörnet finns det mycket fiskemöjligheter Gäddfiske stod på schemat och jag hade fått med mig fru och barn på dagens tur. Det blev inte så många timmar och dessutom för mig ett relativt nytt ställe. Nästan ingen blåst, solen visade sig och vikarna såg riktigt heta ut denna vackra vinterdag. g2 Dottern som var med ville testa sitt nya spö som hon fick i julklapp så det riggades såklart först och det är fantastiskt roligt att se hennes intresse för fisket, pappas flicka helt klart.

g3

En framtida fiskare

Jag fiskade av första viken utan resultat och begav mig vidare till nästa vik som hade väldigt varierad botten med sand, vegetation och sten. Nästan direkt så explodera det och en gädda kommer som skjuten ur en kanon och ta flugan som går strax under ytan med intermediate lina. g6 En gädda i toppkondition på ca 3 kg kan landas och återutsättas. Det blev även en lite mindre gädda också och när den varma chokladen hade avnjutits så var vi tvungna att bege oss hemåt. Siri var nöjd med dagen eftersom hon fick se sin första gädda och testa sitt nya spö. Jag själv var också nöjd och glad över årets första fångst och ännu en gång inser man hur förbaskat roligt det är med gädda på fluga. Det blir snart en tur hit igen, vattnet är högt och gäddorna är långt inne i vikarna.

g5

Flugan som gick hem idag

Under en av fångsterna satt actionkameran på huvudet, se klippet nedanför http://www.youtube.com/watch?v=bqZIWFue404 Under lördagen så var jag med på vildsvinsjakt, det blev inget jaktlycka men några bilder från dagen blev det. jakt4

jakt2

Mycket vatten i skogen

jakt1

Kaffe/Te är viktigt både vid fiskevattnet som i skogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *