På jakt efter öringen

På jakt efter öringen

Gav mig ut en snabb sväng på kvällen igår för att söka efter öringen på hemmaplan.Örarevet har jag spenderat x antal timmar under min uppväxt. Örarevet är en två kilometer lång rullstensås som erbjuder ett hyfsat varierat fiske efter framförallt gädda, näbbgädda och havsöring. Vill man hitta de bästa och vikarna för havsöringen brukar man behöva ta sig nästa så långt ut på ”ön”. Örarevet är faktiskt med i den nya boken från Pelle Klippinge ”Havsöringsguiden – Småland – Öland där det står lite kort om fisket och vart man skall söka öringen.


Gäddan brukar oftast hålla till ”insidan” där vi för 5-10 år sedan hade riktigt fint fiske men som tyvärr blivit mycket sämre de senaste åren. Näbbgäddan brukar de finnas gott om under en kort period i mitten av maj oftast, jag har hört rapporter från Skåne att näbbgäddan börjat komma in längs kusten där och då brukar de tar ca 2 veckor innan de når kusten längs Örarevet och Kalmar. Flugfiske efter näbbgädda är nog ett av mina absoluta favoritfisken, de är ofta mycket och explosiva hugg med riktigt bra fight. 
Denna gången blev det ingen öring för min del vinden kändes inte optimal och fotbollen (Barcelona-Bayern) lockade hemma i värmen, så det blev en ganska kort runda. 

Skitfiske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *