Gul wolly bugger

Nu har vintern även slagit till i Småland med dunder och brak så då passar det perfekt med lite flugbindning i vintermörkret.Jag tänkte bjuda på en liten bindbeskrivning av en gul wolly bugger.
Wolly bugger är en grymt effektiv fluga särskilt i våra put and take vatten och en färg som det inte så ofta talas om men som jag själv fått väldigt mycket fisk på och som blivit min favorit tillsammans med den vita wolly buggern är gul.

Wolly Bugger ”Gul”

Krok: Strl 10 – 6 streamer typ
Kropp: Gul flashchenille
Kroppshackel: Gul tupp
Stjärt: Gul marabou
Huvud: Guldskalle (kan uteslutas, men effektivast om den är förtyngd med guldskalle eller blytråd

1.
Börja med att fästa in guldskallen och bind in bindtråden längs kroppen som vanligt.

2. Bind in en rejäl bunt marabou. Jag brukar binda in en större bunt först och lägger sedan in några fibrer av flashmaterial gärna vitt eller rött och binder sedan in en extra bunt marabou över dessa.
3. Bind in hacklet, bind in änden där hacklet är kortast, det finns ofta särskilda tuppfjädrar att köpa som är ämnade för wolly bugger flugor och liknande. Här använder jag mig av tupphackel från www.flugor.se som jag tycker är väldigt bra att jobba med.
4. Bind sedan in en lagom bit chenille. Jag använder gul flashchenille men går bra med vanlig gul chenille.
5. Bind fram bindtråden till guldskallen och linda fram chenillen tät fram till guldskallen och bind fast den.
6. Linda fram tupphacklet med jämna mellanrum. Linda ända fram till guldskallen och här brukar jag ofta lägga två varv med hackelt för att få det lite tätare längst fram. Bind sedan fast hacklet och avsluta med en whip-finish knut.

En mycket effektiv fluga klar!
Denna kan göras i alla möjliga färgkombinationer men denna är min absoluta favorit tillsammans med den helvita.

Håll utikik i dagarna då jag skall lotta ut en liten ask med några flugor här på bloggen, mer info kommer!

Skitfiske på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.