VIKTEN AV EN BRA FISKEJACKA

Therese Lundin - Bergansjacka3

I fjällvärden med växlande väder fungerar den utmärkt.

Då jag ofta fiskar i väldigt varierande väder och temperaturer så brukade jag tidigare släpa med mig några olika jackor och tröjor på fisketurerna. Vikten av att ha en funktionsjacka som går att använda oavsett dagsväderlek har därför blivit ovärderlig. Inför denna säsong har jag använt en jacka som jag verkligen har fastnat för. Det är en Bergans Super Lett och den fungerar verkligen under hela säsongen. Den goda andningsförmågan gör att den går att bära även de varmaste dagarna, med bara ett linne eller tunt underställ under. Ofta är det svårt att bedriva fisket helt utan jacka, även om det ibland är önskvärt, då mängden mygg och knott stundtals kan bli nästintill outhärdlig. De allra kallaste fiskenätterna rymmer jag även en insulationsjacka under utan att rörelsefriheten minskas. Jag har testat den under riktigt kraftiga regnskurar denna sommar, och den har alltid hållit tätt. Dessutom är den verkligen superlätt, som namnet antyder, och går att packa ihop till ett ytterst litet paket inför fjällturerna. Små detaljer som vädringsöppningar efter sidorna, den tilltagna längden i ryggslutet, bra kardborre som går att spänna ordentligt vid ärmarna, samt att den inte har några utformningskrusiduller och annat som kan vara i vägen vid fisket, gör den till en riktigt bra jacka.

Therese Lundin - Bergans

Under soliga sommardagar med endast ett underställ.

Therese Lundin - Bergansjacka

Kalla flytringsnätter med många lager under.

Själv tycker jag att det är otroligt smidigt att bära en flugfiskeväst ovanpå jackan, där man har alla nödvändiga tillbehör samlade. Därför har jag aldrig riktigt känt behovet av att ha en renodlad flugfiskejacka. Det är dessutom ofta svårt att hitta någon i en passande storlek. Bergansjackan fungerar förstås även till vardagsjacka, då den är riktigt snyggt skuren. Utan att låta alldeles för lyrisk så känner jag verkligen att jag har funnit en jacka som kommer att bli svår att byta ut. Den lär onekligen få följa med på många fler fisketurer framöver!

En reaktion på “VIKTEN AV EN BRA FISKEJACKA

  1. Pingback: LITE NÄRMARE: MIN FISKEUTRUSTNING | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥