VÅRT DRÖMHUS

Svensbyn, Mjösjön
Efter många tidskrävande, påfrestande och pendlande turer, besvikelse utbytt mot glädjerus, så var den 1:a november det datum som vi äntligen fick nycklarna till vårt drömhus. En gammal bondgård från tidigt 1920-tal, belägen ute på landet, med skogens omslutande famn som främste granne. Att få lämna innerstan bakom sig, med buller och smutsiga hustak, kändes som en otrolig lättnad från första dag. Nu mer vaknar vi upp till fågelkvitter och en fantastisk utsikt varenda dag.
Drömhus.
Boningshuset.
Drömhus.
Uthuslängan med gäststuga, vedbod, traktorgarage & stall.
Drömhus, Utsikt, Vatten.
Vy från huset ned mot vattnet.
   För mig har det alltid varit en självklarhet att bo ute på landet när det blev dags för husköp. Att jag dessutom har en sambo vid min sida som är av lika åsikt är jag otroligt lycklig för. När vi påbörjade vårt husletande för ett par år sedan så brukade vi ta bilen och köra lång bortanför stan för att se på alla de fina bondgårdarna. Vi kunde dock inte ana att det skulle finnas möjlighet för oss att bosätta oss i just detta hus.
   Egentligen skulle man kunna säga att jag på sätt och vis är uppvuxen på denna gård. Min mormor var bosatt här ute tills för lite drygt två år sedan när hon tyvärr fick lämna jordelivet. Men alla mina vackraste barndomsminnen utspelar sig här, och många fina stunder har tillbringats på denna plats, tillsammans med mormor och resten av familj och släkt. Mormor var en overkligt fantastisk person med ett hjärta av guld, – min stora förebild här i livet. 
   Så jag bestämde mig redan som liten att det var här som jag skulle bo den dagen som jag blev ”stor”. Det var även här som fisket från början fick en viktig plats i mitt liv. 

Mormor, syster och jag på hölasset.
Morfar.
Mormor i potatislandet beläget nedanför huset.
Fika och bad nere vid vattnet. Jag, syster, mormor och morfar (och nu mer vår kära husvagn!)
Mete från bryggan. Jag, mamma och mormor.
   I mina drömmar såg jag alltid mig själv bosatt ett hus vid vattnet, omgiven av skog och natur. Att vi nu har hittat rätt råder det ingen tvekan om. Nedanför huset ligger en fin sjö som hyser ett bestånd av abborre, gädda och mört. Det är få vyer som kan mäta sig med solnedgången bakom berget på andra sidan sjön, i samklang med ett totalt spegelblankt vatten. 
   Längre upp i markerna rinner en liten bäcköringbäck, och är man riktigt tyst kan man ibland få se små näpna öringvak under skogspromenaderna. Inom gångavstånd finns även tre put and take-tjärnar med regnbåge. 
   Även om jag helst beger mig iväg några mil längre bort för att utöva mitt fiske, så känns det obeskrivligt skönt att kunna avväpna den värsta abstinensen i de närbelägna vattnen.
Mysiga bäcköringbäcken uppe i skogen.
   Redan vid inflyttningen var renoveringen av badrummetpåbörjad och mer kommer det att bli! Övervåningen är fortfarande oisolerad och blir ett senare projekt, men hela nedervåningen skall göras om från grunden. Först i tur står hallen som vi redan lite småskaligt har påbörjat. 
   Det känns verkligen spännande att få utföra allt arbete själv och man kommer onekligen att lära sig en hel del under resans gång. Även om man får se det ur ett långtidsperspektiv med många arbetstimmar ogjorda, så ser jag fram emot allt med stor glädje! Vi har ju trots allt hela livet på oss.
Vy från huset när snön började anlända.
Bilgarage och uthuslänga i vinterskrud.
Nu ser vi fram emot ytterligare dagar, månader och år i vårt fina drömhus.
Det känns verkligen som att vi har hittat rätt, här har vi allt

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥