VAKFEST I SOLNEDGÅNGEN

Solnedgång bakom trädbeklädda bergstoppar. Himlen som målas röd, tar eld vid horisonten. Den ostoppbara vakfesten har precis påbörjats. En kokande vattenyta av små näpna ringar, med nya som tar vid där de gamla just har påbörjat sin uttoning.

KvällsfiskeDe små flugorna sugs ner under ytan nästan i samma sekund som de landar. Ivriga, hungriga simmar de där under ytan. Vilka de är förtäljer inte historien. Det är bara obeskrivligt skönt att avsluta dagen här nere. Bara några få steg. Omringad av vatten. Lekfulla gäddor som plaskar i vassen. Fåglarna som fullkomligt skriker ut sina vårrop. Det är en annan slags tystnad här. En tystnad full av liv, långt borta från människornas oljud. En helt naturlig och väldigt ljudlig tystnad.

Vi smyger ut i vassen. Gäddorna låter sig inte störas av vår framfart utan fortskrider sin ytliga jakt. Naturen fascinerar mig. Jag kan bli som förstenad och bara ryckas med av dess hänförande gång. Några kast blir det trots allt, men det känns nästan dumt att störa. Lyckliga vandrar vi så åter upp mot huset, hand i hand, och enas om att allt bara känns så otroligt rätt.

Vill du läsa fler liknande blogginlägg?
» Rödingvak i vinterklädda vatten

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥