NÄR ALLTING STANNAR UPP

Therese Lundin - Hemmasjön

Bild från i somras vid vår sjö.

Båten är uppdragen, husvagnen instationerad i sitt lilla vinterbås och idag lade sig den första ishinnan som ett tunt täcke över vår sjö. Det känns i luften att vintern är på väg. Alla dofter som förändras, varje inandning som på något vis känns ren och klar. Världen som skiftar till vinterskrud och den plötsligt påtryckande kylan mot en fortfarande ovan kropp. Hösten är vacker men när de sista färgsprakande löven har fallit då längtar jag efter gnistrande vita vinterlandskap och stora snöflingor som dalande möter mitt ansikte.

DrömhusetDet är roande att jämföra. Sätta datum på årstidernas växlingar. Som denna bild från föregående år, precis i början av november. Ungefär så här ser det ut idag fast ängarna är nu inbäddade i ett försiktigt lager av snö.

Det är någonting särskilt med den första snön, helt ofrånkomligt växer en pirrande känsla inuti och man vill bara åka tillbaka i tiden för att tillverka årets första snögubbe. Krama snöbollar, tillverka ljuslyktor och göra snöänglar. Ett litet barn bor onekligen fortfarande kvar där inne – och det är jag glad för!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥