NÄR ALLT ÄR VACKERT

näralltärvackert2Hjärtat som dunkar hårt i mitt inre. Tankar likt en orkan som suddar ut verklighetens gränser. Tiden springer och trots att min hand famlar efter den så är jag oförmögen att få ett fast grepp. Himlen faller till marken och växande strån ringlar sina armar runt min bara kropp. Ingenting är oändligt och hur skört livet än må vara så vet jag någonstans där inne att jag måste våga släppa taget. Våga falla. Våga testa mina nyvakna vingar och se om de bär, se vart de tar mig.

näralltärvackertSå sitter jag där på en sten vid vattnet och alla dofter slår emot mig medan fåglarnas sång åter väcker mitt sinne till liv. Vindens ljumma fingrar lyfter mitt hår och orkaner blir till spegelblankt vatten medan himlen återfår sin plats och blommorna ler mot mig och jag ler tillbaka. Bara en kort stund. Vatten. En spegelblank yta som målar hela världen på dess uppspända duk. Jag behöver ingenting annat. Det är här jag finns, det är här jag vill vara, det är här som jag lever. Känner mig levande. När ingenting annat existerar och tystnaden omsluter samtidigt som alla ljud, dofter och upplevelser i hela världen förstärks. Det är en märktig känsla. Helt underbar. Det är här jag förstår, reflekterar och finner nya stigar. Långt borta från allt annat. Med ensamheten som håller min hand, naturen som enda granne och mig själv som närmaste vän. Lugnet, all skönhet som möter ögat när man förmår och väljer att se. Det som verkligen finns. Det är här som jag har lärt mig att uppskatta det lilla. Som en näpen blomma som långsamt svajar i vinden medan solen lyser mitt ansikte. Eller små insekter som vant fortsätter sina livsåtaganden och jag som en hänförd åskådare. Sådant som lätt blir dolt bakom livets alla måsten och tiden som springer sin väg. Men här sitter jag. Ser, hör och upplever det som verkligen finns. Här och nu. Det finns ingenstans i hela världen som jag hellre önskar vara. Det är lycka för mig ♥

3 reaktion på “NÄR ALLT ÄR VACKERT

  1. Pingback: ÅRSSAMMANFATTNING 2013 DEL 2 | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥