MIN FOTOUTRUSTNING OCH TANKAR KRING FOTOGRAFERING

Therese Lundin - KamerautrustningJag har fotograferat med systemkamera ett antal år nu, men under förra året så bestämde jag mig äntligen för att uppdatera min kamerautrustning med bland annat en ny kamera. Köpet föll till slut på en Nikon D5100 och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den, på alla plan! Med en ny kamera i bagaget så väcktes en enorm fotograferingslust och kameran följde med mig i princip vart jag än åkte. Jag började ivrigt att läsa all fotolitteratur jag kom över  – både på internet, i diverse fototidningar och böcker. Jag tog även hjälp av en del av mina duktiga fotointresserade vänner i min strävan efter att utvecklas. Men fotograferandet är många frågor utan direkt konkreta svar. – Hur lyckas man med att ta en riktigt bra bild? Av det jag har lärt mig hittills så stavas i varje fall några av nyckelorden tålamod, fantasi och övning, övning, övning.

Therese Lundin - Kamerautrustning 6

Min älskade kamera som jag är otroligt nöjd med!

Att utvecklas och lära nya saker berikar verkligen mitt liv, får mig att må bra och känna att jag tar mig framåt. Både flugfiskets och fotograferandets världar står alltid öppna för nya lärdomar och så vitt jag vet är det en omöjlighet att någonsin bli helt fullärd. Det lockar mig, får mig att vilja dyka djupare.

Men det jag egentligen ville berätta om, eller visa, var några av mina fina fotorelaterade paket som jag fick till julklapp. Nu längtar jag bara efter att ljuset ska återvända så jag får en chans att testa dessa saker under dagtid. Tills vidare får jag helt enkelt slå mig ned med boken ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur” av Brutus Östling som verkar väl läsvärd.

Therese Lundin - Kamerautrustning 2

Bara denna fantastiska omslagsbild lockar omedelbart till läsning!

Therese Lundin - Kamerautrustning 3

Innehållet varvar fotografier med både fakta- och utbildningstexter.

Therese Lundin - Kamerautrustning 4

Haida Close Up +4 , zoomfilter.

En julklapp som ska bli spännande att testa är detta Close Up-filter från Haida. Förkortat kan man väl säga att det används som ett enklare alternativ till ett makroobjektiv och fungerar som ett förstoringsglas när man fotograferar. Kanske ännu ett steg längre i min strävan efter att bota spindelfobin?! ;-)

Therese Lundin - Kamerautrustning 5

Fancier Fotoväska

Jag har länge varit i behov av en större fotoväska, där jag får plats med mer än bara fotoutrustningen och som passar bra att använda under våra fisketurer. Denna väska uppfyller verkligen alla mina krav – den är vattenresistent (med medföljande regnskydd), har flyttbara fack inuti för fotoutrustning, plats för laptop, sidoficka så att man enkelt kommer åt kameran, stativinfästning, massvis med småfack för bl.a. minneskort och andra tillbehör och så är den otroligt skön att bära tack vare av den vadderade baksidan och alla justeringsmöjligheter. I övre facket får jag dessutom enkelt plats med en matsäck och ombyte. Ja, jag tror faktiskt att jag är lite kär :-)

Nu hoppas jag att 2014 blir ett riktigt bra foto-år!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥