KYSLAGNA FLUGFISKEKVÄLLAR

Therese Lundin - Fiberpäls!Jag är en sådan person som alltid fryser. Alltid. Oavsett hur mycket jag klär mig och oberoende av hur ”bra” jag klär mig efter konstens alla regler. Det enda och säkraste sättet att hålla sig varm är således att vara i ständig rörelse – åkarbrasor, upphopp och intervallspringning hör med andra ord till fiskevardagen. Tyvärr är det desto svårare när man sitter i en flytring och särskilt om man fiskar spegelblanka vatten där värmegivande aktiviteter är totalförbjudna. Då gäller det sannerligen att klä sig ordentligt. Alla som någon gång har vistats uppe i fjällen vet också att vädret kan skifta något oerhört, bara timmar emellan. Nätterna kan vara kantade av frost, medan dagarna bjuder på riktig sommarvärme. Då är det i princip omöjligt att hålla sig varm under flera timmars flytringsfiske utan pauser. Någonting som jag dock måste slå ett slag för är mina kära fiberpälsbyxor! Inhandlade på Second Hand har de funnits med mig genom otaliga fiskeäventyr som alltid lika trogna följeslagare. Även om det många gånger (faktiskt!) har varit relativt varmt att bära dem i början av långa fiskedagar, så är det alltid värt det när kylan väl smyger sig på. Två lager underställ, fiberpälsbyxorna och så neoprenvadarna är mitt hittills säkraste kort för att inte behöva avbryta fisket på grund av alldeles för stela leder och ostoppbart hackande tänder.

Michael har också ett par från Swedteam (Abisko), som han är riktigt nöjd med och som alltid används flitigt under sommarens kallaste fiskepass. Jag har dock inte lyckats hitta några i dammodell, men hör gärna av er om ni har bättre lycka – jag skulle mer än gärna utöka mitt fiberpälsförråd ytterligare!

Ja just det.. när vi ändå är inne på ämnet så passar jag på att bjuda på en liten fiberpäls-gif vid favoritöringsjön dagen till ära, håll till godo!

1

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥