ISLOSSNING & BAMBI PÅ HAL IS

 Under helgen tog vi oss tid att åka ut till några av våra närmsta älvar för att undersöka isläget. Tyvärr var det förstås inte riktigt lika öppet som jag hade hoppats på, men vissa sträckor kommer nog att vara fiskbara inom en relativt snar framtid. I vilket fall som helst så var det en riktigt vacker vårdag och det var oslagbart härligt att äntligen kunna traska runt i skogen igen, den känslan har jag verkligen saknat under vintern.

Om värmen fortsätter att hålla i sig, gärna blandat med lite regn, så känns det som att den definitiva islossningen inte är speciellt långt borta. För någon dag sedan satt jag och bläddrade igenom föregående års vårbilder och jämförelsevis så verkar våren vara något tidigare detta år. Den första fisketuren 2013 daterades dock till 20:e april, men då var det betydligt mycket mer snö än vad vi har kvar i dagsläget. Så nu är det bara att hålla tummar och tår för att snön smälter bort i en hejdundrande fart så att alla vi ivriga flugfiskare får greppa våra spön och ge oss ut igen!

 När vi gjorde ett kort stopp vid Piteälven så ropade Micke att det stod ett djur mitt ute på isen. Förtvivlat försökte den komma i land, men det var minsann inte en enkel utmaning med öppet vatten vid båda älvkanterna. Snart ser vi hur isen brister och den går igenom, det händer ett flertal gånger, men till slut når den standkanten och kan ta sig i land. Då står vi där med stora leenden på läpparna som en liten hejarklack efter vinst. Huuja, vad hemskt det hade varit att få se den gå igenom isen och inte ta sig upp igen – hemska tanke. Men nu slutade det trots allt väl och lilla bambi skuttar vidare i Piteåskogarna med livet i behåll.

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥