INTERVJU MED FISKETJEJ – EVELINA UIMONEN

Evelina 1För Evelina Uimonen är ingen typ av fiske bortom räckhåll och viljan att lära sig mer finns onekligen där. Med en sambo som inspirationskälla dito läromästare raketstartade hon sin fiskekarriär med en gädda på över 8 kg. Lägg därefter till storlax, riktigt grov abborre, lake och pimpelregnbåge så märker vi snart att Evelina är en sportfiskare med ett verkligt brinnande fiskeintresse. ”Nyfikenhet” och ”ingen tvekan” är hennes ledord när det gäller att utvecklas och jag kan inte låta bli att inspireras av denna omåttligt positiva fisketjej.

Berätta lite mer om dig själv och hur ditt stora fiskeintresse uppkom…
Jag är en tjej på 20 år som precis har flyttat till Ljusne. Mitt fiskeintresse kom när jag träffade Niklas min sambo, han fiskar jämt och jag tyckte att det verkade spännande så jag följde med och han lärde mig allt han kunde! Det började när vi var vid Gavleån i Gävle och jiggade gös och det var så otroligt kul. Sedan prövade vi på lite mer fiske i Ljusne så som gädda, öring, lax och storabborre! Det blev mycket pimpling under vintern efter lake, abborre, regnbåge och rödning. Var och anglade någongång också och då fick jag min första angelgädda på 5 kg. Jag tycker att allt är kul inom fiske och jag började i våras med att flugfiska efter öring, vilket resulterade i en havsöring på 2,4 kg. Mitt pb ligger på 3,2 kg.

Evelina 4Vilket är ditt allra bästa fiskeminne?
Åh jag har så otroligt många fiske minnen! Min första gädda som jag fick vägde hela 8,2 kg! Min största abborre jag fick i slutet av vintern i år var på 1,2 kg. Första laxen vägde 10,2 kg på spinnspö. Pimpling i Färila efter regnbåge, 1,2 kg. Vi hade gjort om pimpelspöna till lite längre toppar samt satt på små flugrullar på spöna så de skulle vara roligare och drilla dem, och de var det också. Vill man läsa mer om mitt fiske så bloggar jag på Gavleöring. Slänger upp något blogginlägg där då och då när jag fått en riktigt grym fisk.

Evelina 3Finns det något som du skulle vilja förändra i fiskevärlden om du hade möjligheten?
Om jag skulle få leka gud för en dag skulle jag vilja ändra på att de gör fler laxtrappor, så att fisken får vandra, och att de tar bort alla kraftverk. Och självklart förbjuda nät och fiskfällor.

Evelina 5Dela med dig av något bra fiske- och utrustningstips?
Använd beten, jiggar och drag o.s.v som DU tror på. Är ni nyfikna på fiske så följ med personerna som ska ut och fiska! Tveka inte. Just när jag är ute och fiskar så klär jag mig väldigt rejält, särskilt under höst, vinter och vår. Bästa plagget på vintern här helt klart flytoverall med en onepiece under och en massa underställ för de som är frusna, samt rejäla skor. Under de andra årstiderna kan det bli rejäla vandringsskor som är vattentäta, och bra jacka och byxa.

Evelina 2Avslutningsvis – om man är nyfiken på att börja fiska, hur ska man gå tillväga för att börja?
Tveka inte om du är intresserad av fiske, följ med så mycket du bara har möjlighet till – lär dig allt du kan om fiske. Själv kollar jag på filmer om fiske, samt hur man kastar med flugspö och sådant. Jag lär mig något nytt hela tiden. Lyssna inte på vad andra tycker, gör det du själv tycker!

Stort tack Evelina för att du ville dela med dig av dina tankar och erfarenheter! Jag ser fram emot att följa din utveckling och din väg mot ännu fler fina fiskar. Skitfiske på dig!

En reaktion på “INTERVJU MED FISKETJEJ – EVELINA UIMONEN

  1. Pingback: RAPPORT FRÅN FLUGFISKE-VM MED ALEXANDRA BACKLUND | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥