INTERVJU MED FISKETJEJ – EMILIE BJÖRKMAN

Emilie Björkman 1Emilie Björkman är fisketjejen som ser flugfisket som den ultimata utmaningen, men också något som har förmågan skänka sinnesro till en annars rastlös själ. Med en god dos humor och ett brett dalmål delar hon med sig sin egen fiskebakgrund och sina tankar runt fiskets värld. Emilie driver även en väl läsvärd blogg som alltid lockar både till igenkännande och ett gott skratt. En närmare presentation sköter hon allra bäst själv.

Who am I?
Emilie Björkman med ett brett dalmål. Är född och uppfostrad i Falukommun och kanske mer känd som den där dalkullansfiske med alldeles för mycket fiskegrejer i bakluckan i sin rosthög hon själv kallar för bil. Tog examen från Sportfiskeakademin yrkeshögskola i våras och jobbar för stunden i en jakt- och fiskebutik där jag mest är dryg mot fiskekunder. Är för övrigt en rastlös själ så de enda gångerna jag kan känna sinnesro är när jag antingen tittar på ett sjujäkla vak eller när jag är i skogen och kramar träd med mina 4 jakthundar.

Vilket är ditt bästa fiskeminne?
Mitt bästa fiskeminne är faktiskt den dagen min far släpade ut mig som femåring i -20 graders full snöstorm för att pimpla småabborr. Hemskt kan det låta, men var det inte för min fars stora fiskeintresse, hade jag nog inte blivit den storfiskare som jag är idag :)

Emilie Björkman 4

Säsongen so far?
Njaa, denna fiskesäsong har varit halvtrög. Inte drillat någon ”storfan” än, under denna säsong som skulle kunna få mig att luta tillbaka på en stubbe och ta lite mer rivigt kaffe. Det har till och med gått så långt att jag börjat lägga ut bilder på mig själv på det där instagram poserandes utan fisk.

Varför flugfiske?
Har fiskat sedan barnsben men på senare år blivit renodlad flugfiskare. Tycker att flugfiske är den ultimata utmaningen med allt från kastteknik till att titta skådespelet när det riktigt kläcker. Kortfattat, det ser ut som att all världens blåbär kastats ut på en fotbollsplan för att sedan låta björnarna slåss om dem.

Emilie Björkman 2

Vad betyder utrustningen för dig?
Utrustningen för mig är inte det viktigaste. Det finns så himla mycket bra flugspön och rullar nu för tiden. Men det viktigaste för mig i vått och torrt är att jag trivs med spöet och inte vill göra spisved av det, sen så får det kosta vad det vill. Flugbindning däremot lägger man gärna ut en extra slant på!

Girls in a mans world?
Ja du, vill inte tjejer fiska så behöver de inte. Men nog vore det jättetrevligt med fler tjejer inom sportfiske. Jag möter varje dag yngre tjejer i butiken som är helt lyriska för sin första draglåda, lite så man själv var när man var 6 år. Så nog finns det hopp om att det kommer en ny generation fisketjejer inom ”sportfiskevärlden”. Jag tror tyvärr att det finns fiskeintresserade tjejer som tror att fiska är svårt. Och att innan man beträder ett vatten måste man minst haft en examen i gälgrepp på gädda och ett svenskt rekord på castingbanan med flugspö, vilket absolut inte stämmer. För Alla är vi nybörjare någon gång i livet, det är något man aldrig får glömma.

Tack så hemskt mycket Emilie för att du ville dela med dig av dina ord! Jag håller tummar och tår för att den där ”storfan” ger dig ett besök inom en snar framtid, – skitfiske på dig!

För er som är intresserade att läsa mer av Emilie så besök hennes blogg – http://dalkullansfiske.blogg.se/

En reaktion på “INTERVJU MED FISKETJEJ – EMILIE BJÖRKMAN

  1. Pingback: FISKETJEJER SOM BLOGGAR DEL 2 | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥