INTERVJU MED INSPIRERANDE FISKETJEJ – MADELENE MISSLEECH KARLSSON

Madelene MissLeech 2Madelene ”MissLeech” Karlsson är fisketjejen som ser sportfisket som en livsstil, brinner för jakten efter 10+gäddan och trycker hårt på det faktum att vi måste värna om våra fiskbestånd. Hon är som enda kvinna nyligen värvad till Rapala ProGuides Team och ser med spänning och nyfikenhet på framtidens alla lärdomar. Madelene är en  inspirationskälla och förebild för många fisketjejer där ute och nu är jag självklart nyfiken på att veta mer om denna ambitiösa sportfisketös.

Madelene MissLeech 4Så jag bad Madelene berätta lite mer om sig själv och sitt fiskeintresse…
– Mitt namn är Madelene Karlsson, 28 år och gift med en sportfiskare som smittat av sitt intresse på mig. Vi har under ett och ett halvt år nu fiskat ganska intensivt och lägger all vår lediga tid på fisket. Jag vill uppleva massor inom denna underbara livsstil och hoppas på många spännande hugg. Jag och min man planerar en resa till det karibiska havet för att fiska Tarpon och Bonefish, – ska bli spännande!
Min man var anledningen till att jag började fiska. När jag var liten så metade jag abborre vid sjön jag är uppväxt vid, inte så mycket mer än så, men nu har fisket blivit mer som en livsstil. Jag fastnade efter mitt första hugg jag fick och det har blivit lite av ett beroende. Just nu fiskar jag mest gädda och jakten på den stora över 10+ har blivit ett mål för mig.

Madelene MissLeech 1

Du ingår nu mer i Rapala ProGuides team (grattis!), berätta lite mer om det.
– Tack så mycket! Det ska bli fantastisk kul att bli en i Rapalagänget och framför allt att få lära sig mer av dessa fantastiska fiskare. Jag blev kontaktad av Jesper på Normark angående detta samarbete och ville givetvis vara med. Ska bli spännande att komma in som tjej i detta gäng och hoppas att jag inspirerar fler tjejer till att fiska. Jag har en hel del fiske framför mig nu då jag har nytt material att testa mig fram bland, som förhoppningvis ger mig min 10+. Jag kommer även att blogga via Rapala Proguide liksom de andra Proguide-killarna gör, hoppas att ni kikar in där och följer vårt fiske!

Om du fick leka Gud för en dag och kunde förändra en sak i fiskevärlden vad skulle det vara?
– Att all tävlingsfiske ska bedrivas i god ”Catch-and-release”-anda.

Madelene MissLeech 3Dela med dig av ditt bästa utrustningstips?
– Polariserade glasögon!! Ligger helt klart på topp-5-listan. När vi var nere vid Ätran, jag och min man, på laxpremiären som vi gör som tradition varje år, så fick jag på mig en fin-fin lax. Spöt fick sig en härlig böj, tungt, hjärtat slog hårdare och jag älskade stunden -MEN- hade ej mina polariserade glasögon och såg inte stenarna två meter ut i vattnet. Laxen simmade rakt in där givetvis och innan jag ens hann märka det så brast linan på stenarna och årets lax-pb simmade iväg. Det var en bitter stund efter det, men jag hämtade glasögonen i bilen och tacka fiskegudarna så fick jag en till upp säkert på land (c&r).

Madelene MissLeech 5Avslutningsvis, vad vill du säga till andra tjejer som är nyfikna på fiskets fantastiska värld?
Bara kör på! Följ med vännen eller pojkvännen och prova, det finns ingen som kan stå emot det efter första fisken upp *ler*. Det är en otroligt härlig gemenskap och en fantastisk kul hobby.

Här kan ni följa Madelenes blogg: MissLeech

Stort tack Madelene för att du ville ställa upp på en intevju! Lycka till med alla dina framtidsplaner och fortsätt att inspirera! Skitfiske!

 

3 reaktion på “INTERVJU MED INSPIRERANDE FISKETJEJ – MADELENE MISSLEECH KARLSSON

  1. Pingback: TJEJFISKEBLOGGAR JAG FÖLJER DEL 1 | Fly high and aim for the stars

  2. Pingback: SAMMANFATTNING AV JUNI | Fly high and aim for the stars

  3. Pingback: MINA 7 MEST LÄSTA BLOGGINLÄGG | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥