HUSVAGNSSEMESTER 2012 – DESTINATION 2 – AMMARNÄS

Som destination 2 (del 1 här) på föregående års husvagnssemester stod Ammarnäs, vilket för oss dittills var en helt outforskad plats. När vi anlände slogs vi snart av hur otroligt vackert det var, med bergstopparna i horisonten och det kristallklara vattnet i Vindelån.

   Vi hade dock något otur med både vattenstånd och väder, så hela vistelsen där blev en tämligen blöt upplevelse. Alltid när man besöker ett helt nytt ställe så ägnas en hel del tid åt att leta bra fiskeplatser och försöka att finna några favoritställen. Ammarnäs förvånade mig på så vis att det var så mycket bebyggelse överallt, vilket vi inte direkt är vana vid under våra strapatser. Det var svårt att hitta några självklara platser att blöta flugan på och vädret gjorde inte det hela mycket enklare.

Men som alltid när fiske står på agendan så hinner man mötas av en hel del annat under tiden också. Vi vandrade runt både omkring Tjulån och Vindelån och snart hade vi fått ett par öringar som var bländande vackra. Smygfisket runt Vindelån kräver minst sagt en hel del tålamod, men det är otroligt spännande, och den fulländade glädjen hos Michael efter att han hade fått på en Vindelåöring gick inte att ta miste på.

Under vårt letade efter fiskeplatser runt Tjulån så fann vi både bra och mindre bra bilvägar, men ingenting kan tydligen stoppa framfarten av vår fantastiska fiskebil – inte ens en halvt obefintlig väg med en bäck igenom… Vi hann även gå ordentligt vilse i skogen och hamnade mitt i en liten djungel med växtlighet så hög att man nästintill tappade bort varandra.

Men med humöret likväl på topp så avslutade vi avresedagen med lite fiske i Vindelälven, vilket snart visade sig vara en väldigt lyckad satsning. Efter ett riktigt brutalt hugg och en adrenalinsprakande drillning landade jag där en av resans allra största harrar.

Förhoppningsvis bjuder denna sommar på en revanschtur till Ammarnäs. Men då blir det att vandra iväg en bit istället för att utforska vattendragen längre uppströms. Nu är planeringen av årets husvagnssemester i full gång och jag tvivlar inte en sekund på att detta fiskeår kommer att bli helt fantastiskt bra!

 
Vill du läsa mer om mina husvagnsäventyr?
» Husvagnssemester 2012 – Vindelälven
» Borta bra – men husvagn bäst

En reaktion på “HUSVAGNSSEMESTER 2012 – DESTINATION 2 – AMMARNÄS

  1. Visst är det fint i Ammarnäs. Har själv varit där i sisådär 6-7 ggr nu, en vecka varje sommar. Och man hittar eller får tips om nya fiskeplatser varje år. Det bästa med Ammarnäs är ju variationen av fiske, fjäll,tjärn och strömmande. Och alla innehåller grov fin fisk.
    Skit fiske på dig, så kanske vi ses i Ammarnäs.

    //Fredrik

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥