HUSVAGNSSEMESTER 2012 – DESTINATION 1 – VINDELÄLVEN


Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Det är likadant vartenda år. Även om det enbart handlar om en vecka eller högst två, så är det den absoluta höjdpunkten under året. Det är den resan, de dagarna, som man delvis lever på ändå fram till dess att nästkommande sommar stundar. En längtan som ryms inuti alla de nya minnen som skapas och sparas djupt i hjärtats innersta fack. 
   Mitt liv är fantastiskt i övrigt på så många skilda sätt och det är jag otroligt tacksam för. Men det är ändå de få, små stunderna som liksom etsar sig fast, tänder någon form av låga i ens inre. Det är obeskrivbart och måste upplevas för att förstås. De av er som har en riktigt stor passion i livet vet säkert precis vad jag talar om. En längtan som är så stark, en kraft som driver en framåt och skapar en vilja av stål som har förmågan att krossa allt i sin väg. Bara för några få sekunder av fullständig lycka. Men också en lycka som finns med en för en lång tid framöver.
Föregående sommar stod 5 olika destinationer på vår agenda. Jag minns dagarna innan, dagarna av förberedelser, förväntan och stora förhoppningar. Som alltid. När husvagnen så äntligen var färdigpackad och vi startade motorn till vårt äventyr så infann sig känslan av att nu kan ingenting längre stoppa oss.
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Nyanlända vid destination 1 möttes vi både till vår förvåning och glädje av massiva sländkläckningar. Jag har aldrig upplevt någonting liknande i hela mitt liv. Drog du ett djupt andetag sög du in dem i munnen, försökte du gå någonstans klistrades de fast i ögonen och vevade du med armen genom luften så fastnade en hel drös som små miniatyrbesökare ändå upp till axeln.
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven

Men temperaturen var relativt låg och vakfesterna dog ut vid midnatt. Vanligtvis brukar det bli en hel del nattfiske för oss under de ljusa sommarnätterna, men nu fick vi omvärdera våra invanda rutiner och lägga upp en ny strategi. Dagfiske och endast de stora flugorna i asken var aktuella. Lite kräsna var de allt, harrarna, förmodligen eftersom valmöjligheterna av föda var så pass stor. Men ganska snart var den första riktigt fina fångsten ett faktum – och fler skulle det onekligen bli!
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Det var faktiskt just denna plats som en gång i tiden fick mig att börja med flugfisket. Varje sommar i sju års tid har jag sedan återvänt hit och varken fisket eller naturupplevelserna gör en någonsin besviken. Förhoppningsvis blir det ett kärt återbesök även i år
Therese Lundin - Husvagnssemester Vindelälven
Denna resa avslutades på bästa möjliga sätt vid en dittills för oss ny och ofiskad sträcka, som visade sig hysa ett riktigt bra bestånd av många kampvilliga och stora exemplar. Efter en verkligen helt perfekt fiskedag så var det dags att packa ihop husvagnen och alla tillhörigheter för att fortsätta resan mot Destination 2 – Ammarnäs.

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥