GÄDDA PÅ FLUGFISKESPÖ

Therese Lundin - BooostergäddaFörsiktiga årtag längs näckrosbältets täta kant. Tunga flugor som ljudligt färdas genom luften. Midnattssolen som långsamt kryper ner bakom bergstopparna. Det slår inne i vassen och spänningen stiger. Hopp om liv. Jag placerar flugan lite för nära en näckros, hinner precis tänka att nu är jag fast, innan ett öppet gäddgap hastigt uppenbarar sig från djupet. In bland näckrosorna men jag lyckas styra ut igen. Till slut. Spöt bugar och jag tackar för min fångst när gäddan sprattlande glider in mot håvens nät. Efter alldeles för många dagar utan fiske, med mina mått mätt i varje fall, så är det obeskrivligt härligt att komma ut i båten igen för lite kvällsjakt på de vanligtvis mycket huggvilliga näckrosgäddorna.

Therese Lundin - BooosterFlugfiske efter gädda. Ja, det är verkligen en upplevelse. Spänningen, de brutala huggen och närheten. Bara en fluga emellan. Jag har en känsla av att haspelspöet lär förbli orastat för ett bra tag framöver nu när Booster har blivit en i famljen!

Vill du läsa mer om mitt gäddfiske?
» Gäddfiske med Daniel från shitfishing.se
» Huggvilliga gäddor
» Vinterfiske efter gädda

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥