FLUGBINDNING PÅ MITT SÄTT

Precis efter en flytt, när man har halva sitt liv i kartonger och saker precis överallt och ingenstans. Då prioriterades flugbindningen och andra former av pyssel bort för ett tag. När jag var liten så band jag en hel del flugor, inga praktexemplar precis, utan kanske främst för att det var en lämplig, stillasittande sysselsättning. För på den tiden hade jag ingen aning om vad de användes till – men de var trevliga att binda och fina att se på med sina färgsprakande, glittriga kroppar.

Men för ett par veckor sedan så kände vi att nu får det vara nog. Sortimentlådor inhandlades, kartonger packades upp, skrivbordet skruvades ihop, material och tillbehör kompletterades och en hel byrå fylldes med diverse flugbindningsutrustning. Sedan dess har kreativiteten fått flöda fritt och ett antal nya kreationer har fått se dagens ljus.

Själv är jag lite av den envisa typen som snabbt blir uttråkad av att läsa/se bindbeskrivningar och använda färglösa naturmaterial, så det har blivit ett antal färgglada fantasiskapelser också. I vissa fall får man ta kreativiteten till hjälp och så gott det går försöka efterlikna de flugmönster som har etsat sig fast på näthinnan. Kanske inte helt rätt, men inte helt omöjligt heller.

Jag kan älska det finns så otroligt mycket inspiration och hjälpsamma människor i denna enorma flugbindningsvärld. Det är oerhört värdefullt när man befinner sig lite i uppstartsfasen. Tack alla ni som delar med er av era erfarenheter!

Nu vill jag bara vandra ut till min älv och testa dem alla på plats!

Vill du läsa/se mer om flugbindning?
» Ulf Hagströms flugbindningsblogg
» Markus Hoffman – Mayfly Emerger Overworked
» Tellis Katsogiannos – Fly tying – Dubbing techniques

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥