FISKENYHETER; VÅRFLOD I MITT HJÄRTA

Therese Lundin, Fiskenyheter
”Vårflod i mitt hjärta”, artikel från fiskenyheter.se

Vårflod i mitt hjärta

När förväntningarna överstiger naturens egensinniga gång och förhoppningarna blir för påtagliga för att ignoreras. När nyfikenheten får övertaget och kroppen tas  i besittning av en osynlig kraft som får varje rörelse att verka mekanisk. När vårens intåg gör sig påmind i välbekanta dofter och läten – då söker jag mig ut till en gång forsande nackar och vilande sel. 
    Jag möts av känslan av att återigen har placerat mig själv i precis samma situation som så många år tidigare, men tvingas bortse från det faktum att naturens gång är oss övermäktig och försöker istället att insupa de vårtecken som möter min syn. Så står våren där och gör långnäsa, glor storögt och skrockar högt medan han väser ”Haha, du trodde det va´. Inte är det sommarens tur ännu på ett tag”.
Therese Lundin, Fiskenyheter
   Men under vinterns snötäcke letar sig barmark fram och på sina ställen skymtar grönskan näpet och bortglömt. Trädens knoppar söker sig försiktigt ut för att möta det skarpa solljuset och förbereda den sommar som med all säkerhet stundar. Vetskapen om vad som komma skall skänker mig ett förnöjsamt lugn och jag får istället lov att glädjas åt att jag inte kan påverka årstidernas utpräglade struktur.

Likt en fågel på sin premiärtur ut ur boet får stapplande steg visa vägen mot det inbjudande vattendraget. En liten strömmande älv vars vatten ännu är grumligt och där strandkanterna pryds av vinterpinade färglösa tuvor. Här har bävern tydligt visat sin framfart och här och var letar sig nyfikna vårblomster upp mellan sedan länge fällda stockar.

Therese Lundin, Fiskenyheter
 Vid en öppen del kantad av is får jag dock äntligen tillfälle att blöta flugan och när jag ser den driva förbi på vattenytan med seglet högt uppspänt fylls jag av en sällsam lycka och inre ro som jag med fullständig övertygelse vet att endast detta kan framkalla. Längtan efter något ger oss sådan uppskattning och njutning vid målets närhet att det i slutändan är värt var enda sekund av väntan. För ”där ingen nyckel passar, där öppnar endast tålamodet”…
Therese Lundin

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥