FISKENYHETER; FISKEDRÖMMAR I VINTERMÖRKRET

Therese Lundin, Fiskenyheter
”Fiskedrömmar i vintermörkret”, artikel från fiskenyheter.se

Fiskedrömmar i vintermörkret

Invirad i en filt och med en rykande kopp te framför mig blickar jag ut genom fönstret. Trots att vårens intåg äntligen gör sig påmint genom droppande istappar och kramvänlig snö, så kan jag inte hjälpa att drömma mig bort till oändliga sommarnätter med flugspöt i min hand.   Jag bläddrar långsamt i gamla välbevarade fisketidningar, med vetskapen om att det påtagliga fiskesuget snart kommer att infinna sig. Jag fastnar för en artikel skriven av en kvinna vid namn Charlotte Jillebo 16 år (Flugfiske i Norden 1984) och förundras över hennes påtagliga entusiasm.

Therese Lundin, Fiskenyheter
”Många tycker kanske att det är konstigt med en flicka som är fisketokig. Men det tycker inte jag. Flugfiske är en utmärkt sport för tjejer… För mig är flugfiske det bästa som finns. Det är spännande upplevelser i en rofylld natur… Det har allt!” skriver hon och berättar ingående om sitt första möte med den vackra harren. 
   Jag ler för mig själv och minnet vandrar iväg till sommaren 2011, med många underbara ögonblick som kommer att finnas med i bagaget för en lång tid framöver. Storslagna vyer, ständiga överraskningar, husvagnsnätter, foliefisk över öppen eld, rykande stormkökskaffe och inte minst, det oslagbara lugnet. Jag är benägen att hålla med – flugfiske har verkligen allt!
Therese Lundin, Fiskenyheter

   Jag är fullkomligt övertygad om att 2012 kommer att bjuda på ett helt fantastiskt fiskeår, alla kategorier. Förväntan sköljer över mig likt en virvlande fors och jag kan inte förmå mig själv att åsidosätta tankarna på alla möjligheter som ligger framför mina fötter. Framtiden är fortfarande oviss, men 2012 har potential att bli ett riktigt bra fiskeår!
Plötsligt vaknar jag till ur min dragdröm och inser något besviken att snön faktiskt fortfarande ligger kvar utanför fönstret. Jag återgår till bläddrandet i min tidning och avslutar istället med ett ytterligare ett citat, även det hämtat från samma artikel;

”Flugfiske är det bästa som finns – men det näst bästa, det måste väl vara flugfiskande tjejer”

Therese Lundin

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥