FISKENYHETER; EN GLIMT AV MITT PARADIS

Therese Lundin, Fiskenyheter
”En glimt av mitt Paradis”, artikel från fiskenyheter.se
En glimt av mitt Paradis
Natten var fuktig och kylslagen. Mina andetag förvandlades till vita pustar medan jag långsamt vandrade nedför den välbekanta stigen. Här hade mina fotsteg lagt sina avtryck många gånger tidigare och det sista besöket låg förhoppningsvis först i en avlägsen framtid.

Jag kunde urskilja det redan på håll. Det välbekanta och ack så underbara ljudet av forsens brus. Jag log för mig själv och blickade ut över det dimbundna landskapet. Borta i fjärran seglade en fågel med utbredda vingar i jakt på nästa byte och mellan de bastanta träden kunde jag skymta det blanka vattnet som skyndade förbi. Detta var den plats som under en lång tid hade skänkt mig mer ro än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. Detta var den plats som vid ett första ögonkast vann mitt hjärta. Det var många år sedan nu, men jag minns det som i går. En evig förälskelse som har fått mig  att återvända hit år efter år.

Therese Lundin, Fiskenyheter
   Jag färdas genom minnets överfulla skafferi och förnimmer händelser som nästintill är för vackra för att lyckas återspegla. Här har jag sett trädens knoppar samstämmigt samlas i en enad symfoni. Här har jag sett vårens första blomster sakta öppna sina nyvakna ögon och slå ut i ett hav av regnbågens alla färger. Här har jag upplevt hur naturens skönhet för ett ögonblick kan få en att förtränga alla världens problem.

Väl framme sätter jag mig ned vid vattenkanten och beskådar det spegelblanka ytan. Dova vak bryter tystnaden med jämna mellanrum, i  övrigt hörs inte ett ljud. Även om många platser har satt spår i mitt hjärta så sägs det att den första kärleken är speciell. Min kärlek är kravlös och utan förlorare. Den  skänker ro och ett inre lugn som jag aldrig tidigare har upplevt. Ett lyckorus färdas genom min kropp och jag tänker för mig själv, att det är här som jag verkligen hör hemma.

Therese Lundin

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥