FISKEKRYSSNINGEN 2013

Gunnar Westrin FiskekryssningenSå har man åter hunnit landa efter Fiskekryssningens intensiva och innehållsrika dagar. Vi anlände till huvudstaden tidigt under fredagen och vandrade omkring i innerstaden under några timmar innan det var tid att åka ut mot kryssningsfartyget. Där möttes vi av många välbekanta ansikten – och förstås en hel del obekanta också, då jag har för mig att det var omkring 600 blandade fisketokar som hade anmält sig till kryssningen – vilket var en perfekt start på kvällen! Väl ombord så blev det ett hastigt ombyte för att sedan gå ner till matsalarna för att få sig en efterlängtad middagsbuffé. Oturligt nog hade vi inte bokat bord, så på flertalet ställen var det fullt under en stund, och våra magar kurrade ikapp innan vi slutligen fick plats att avnjuta en mycket god måltid. Senkvällen bjöd på härlig underhållning, gott att dricka och många trevliga pratstunder, innan vi återvände till vår hytt för att fånga några timmars välbehövlig sömn.

Lördagen med minimässa, seminarier och föreläsningar hade jag verkligen sett fram emot! Gunnar Westrins föreläsning om sitt flugfiskeliv måste jag utnämna till höjdpunkten av helgen. Den innehöll verkligen allt, och man lämnade salen med många känslor virvlandes inuti. Jag hade gärna lyssnat flera timmar till!

När vi senare kom ner till minimässan så lyssnade vi till Sivan och Åsas härliga föreläsning om fiske på Los Roques. De fick en verkligen att drömma sig bort till värmen och fisket efter bland annat bonefish i fantastiska miljöer.

Därefter var det dags för Christer Borg från Älvräddarna, även han är en person som jag länge har sett fram emot att höra. Det är underbart med människor som har ett sådant engagemang och vi gick därifrån fulla av inspiration inför de tips som han gav. Även om vattenkraften på många vis är ett tragiskt kapitel så är det riktigt skönt att höra att det kanske äntligen går åt rätt håll, med nya lagar och hårdare bestämmelser. Jag håller mina tummar och tår!

Tanken var även att vi skulle hinna förbi Martin Stålhammars föreläsning om catch and release, men tiden springer uppenbarligen iväg när man har trevligt och när vi kom ut från föreläsningssalen så var det mesta redan bortplockat och avslutat. Lite tråkigt förstås, men förhoppningsvis kanske det kommer fler tillfällen framöver.

Hela kryssningen passerade nästan overkligt snabbt, och när det var dags att kliva av så önskade jag nästan att det hade varat ytterligare ett dygn. Sammanfattningsvis var det en otroligt trevlig tillställning, och blir det en Fiskekryssning även nästa år så hoppas jag verkligen att jag får tillfälle att åka!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥