FISKANDE TJEJER PÅ TJEJFISKETS DAG

Tjejfiskets Dag - FisketjejerI går var det äntligen dags för Tjejfiskets dag som vi spenderade ute i Sjulsmark vid Lillbrännträsket. Många tappra tjejer i väldigt blandad ålder samlades vid vattnet för en kväll i fiskets tecken. Trots ihållande regnskurar så kämpade alla på i sann fiskeanda för att försöka få någonting på kroken.

Tjejfiskets Dag

Killarna fick nöja sig med att stå uppe vid land och heja på alla fiskande tjejer ;-)

Tjejfiskets Dag - Fisketjejer

Blivande storfiskare!

Tjejfiskets Dag - Liten fisketjej

Lyser fisken med sin frånvaro så kan grodyngel vara minst lika intressant!

När vi anlände till platsen såg vi snart svärmande sländor överallt, vilket bådade gott inför kvällens fiske. Men sedan kom regnet och fisket blev trögt även om vi såg en hel del vak emellan skurarna.

Tjejfiskets dag - Jenny Linda

Jenny och Linda.

Tjejfiskets Dag - Fisketjejer Fjällorna Jag är så stolt över alla tjejer som vågade sig hit för att utforska fiskets värld lite närmare, både nybörjare och riktigt duktiga fisketjejer. När regnet avtog mot slutet av kvällen så passade vi på att hålla små ”prova-på-flugfiske”-kurser. Intresset var stort och det var ett uppskattat inslag bland deltagarna som fick en chans att utvidga sina kunskapsbanker och utmana sig själva.

Tjejfiskets Dag - Flugfiskekurs

Flugfiskekurs, Henrik instruerar pedagogiskt.

Tjejfiskets Dag - Frida & Jennifer Jennifer

Kanonduktiga tjejer, för vissa satt tekniken bra nästan direkt!

Tjejfiskets Dag - Mamma

Fiskemorsan!

Tjejfiskets Dag - Tjejerna m regnbåge

Söta fisketjejerna poserar med en regnbåge!

Kvällen avslutades runt lägerelden med grillade klämmackor och mormorssaft och alla enades om att detta trots allt blev en riktigt lyckad dag, med många skratt, nya lärdomar och nyfunna bekantskaper.

Jag åkte från vattnet med en lyckokänsla som spred sig inuti. Vilka fantastiska människor det finns, som ställer upp och hjälper till att förverkliga sådana här saker. Det betyder så otroligt mycket för mig och jag är så fruktansvärt tacksam för alla som har bidragit på något sätt för att kunna göra denna dag möjlig. Främst alla kanonkillar från Piteå Ungas Sportfiskeförening – utan er hade det aldrig varit möjligt! Men även min familj och sambo, Sjulsmarks Skoter- och Fiskeförening som ställde upp med lån av vatten när ingen annan visade intresse, Wildmarksshopen i Luleå som hade försäljning av fiskeutrustning och även gav oss ett riktigt fint erbjudande under kvällen (är det någon som läser som inte fick ta det av det så kontakta mig!), Hårstudion och Fritid & Vildmarksliv som skänkte fina priser till utlottningen (och så många att jag minsann tror att varenda en gick därifrån med någon form av vinst!) och inte minst Fjällorna och Sportfiskarna som är bakgrunden till att denna dag uppkom från första början. Tack gånger tusen!

Nu hoppas jag verkligen att vi får en chans att göra om detta nästa år och göra det minst dubbelt så bra och locka ännu fler tjejer in in denna underbara värld!

Vill ni läsa mer om Tjejfiskets Dag i Piteå så har Piteå-Tidningen gjort ett litet reportage som finns på deras hemsida – Tjejfiskets Dag Piteå.

5 reaktion på “FISKANDE TJEJER PÅ TJEJFISKETS DAG

  1. Pingback: GÄSTBLOGGNING: JENNIFER LUNDIN | Fly high and aim for the stars

  2. Pingback: JUNI I BILDER | Fly high and aim for the stars

  3. Pingback: TJEJFISKETS DAG I PITEÅ 15/6 2014! | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥