ETT DRÖMFISKESTÄLLE

Känslan av att leta en dröm och plötsligt befinner man sig mitt i den. Solens sista strålar skänker sitt dunkla ljus över oss och får himlen att skimra i de mest rosafärgade toner. Som så många gånger tidigare spanar vi uppmärksamt efter någonting som bryter ytan. Så är de där. Överallt. Vattenytan målas i prickar som av tunga regndroppar men vi vet att det bara är inbillning för här finns det liv och vi får bevittna det precis som i de vackraste av sagor. Förundrade ser vi på varandra, ler inombords och utanpå. Vi har prickat exakt rätt och det finns inga tvivel. Den känslan.

Ingenting kan vara vackrare och vi är en del av den värld som är uppbyggd av så många fantastiska ting att det nästan är overkligt. Du tar min hand och tillsammans vandrar vi ut medan vattnet stillsamt men tungt passerar våra ben och fortsätter sin vana färd mot nya destination. Samtidigt lockar ovetskapen. Vad finns dolt under ytan? Nyfikenheten. Vi måste få släppa lös våra linor, se flugorna slukas i mystiska virvlar. Undra och upptäcka. Vattnet är klart och grunt. Under våra fötter gömmer sig småsten och grus. Vi vadar i oändlighet och blir så uppslukade av nuet att vi förkastar alla tankar på tid och rum.

Vandringen hem blir ömsom under ystnad, ömsom under eniga bestämmelser om att denna plats definitivt förtjänar ett återbesök. Himlens rosafärgade nyanser överskuggas av mörka, regntunga moln som snart bryter ut i ett hejdundrande oväder. Men, vad finns det för alternativ till en mer njutningsfull avslutning av en perfekt fiskedag än att somna till regnsmatter och åskdunder i en värmeljusvarm husvagn?

Vill du läsa om fler av mina fisketurer?
» Årets första husvagnssemester
» Fiske i Vindelälven

En reaktion på “ETT DRÖMFISKESTÄLLE

  1. Pingback: ÅRSSAMMANFATTNING 2013 DEL 1 | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥