EN HELT HAV AV FISKESMYCKEN

Therese Lundin - Karma13 - Flyhigh ÖrhängenSedan jag började skriva om och sälja mina egentillverkade smycken, så har jag fått kontakt med ett par personer som även de ägnar sig åt att göra just fiskeinspirerade smycken av olika slag. Jag har också noterat att det faktiskt finns en hel del andra smyckeskollektioner där ute med inriktning mot just fiske/uteliv, vilket jag tycker är väldigt trevligt. Handgjorda smycken tar en otrolig tid att göra, det krävs både ett stort tålamod och en hel del fantasi för att kunna färdigställa dem – men, de blir även så unika som det bara är möjligt!

Jag tycker att det är otroligt inspirerande att se både mindre företag och privatpersoner som utövar sin hobby och tillverkar fantastiskt vackra kreationer. Så, i dag vill jag gärna lyfta fram dessa och dela med mig av några av mina personliga favoriter.

Patrik Boden 1Först ut är Patrik Johansson från Boden, som tillverkar både fiske-, jakt- och utelivsrelaterade smycken i lite olika material, men främst i masurbjörk. Ett otroligt vackert hantverk om jag får säga det själv!

Rickard smyckenSedan har vi Rickard Roos, som jag kom i kontakt med via Facebook. Han tillverkar örhängen och halsband av flugbindningsmaterial. Väldigt välgjorda och färgsprakande kreationer där varje smycke är helt unikt. Även stort tack för dina tips omkring smyckesskapande!

Coastal CreationsCoastal Creations fick jag faktiskt upp ögonen för via Instagram. Diskret och avskalad design, men vackert i sin enkelhet. Jag vet varken vart de håller till eller om de ens säljer till Sverige, men om någon skulle vara intresserad så hittar ni fler av deras armband här.

HavbandHavsband tillverkar armband inspirerade av livet på vattnet. 15 % av deras vinster går direkt till projekt med syfte att skydda Östersjön och dess närmiljö. Ni hittar dem här eller hos någon av återförsäljarna i Stockholm.

Bangle Armband FjällJag köper väldigt sällan smycken, då jag tillverkar det allra mesta som jag använder själv. Detta armband har jag dock fastnat för och det kommer att beställas hem inom kort. Vackert, stilrent och med precis rätt utformning för en fisketjej! ;-)

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥