DRÖMHUSET – ATT FLYTTA EN DÖRR

Therese Lundin - Drömhuset
Helt underbart att vakna upp till detta på en ledig dag ♥

Den senaste tiden har i princip allt kretsat runt hallbyggnationen och nu ser man verkligen att det går framåt. Även om vi bara, i bästa fall, har några timmar per dag att ägna oss åt byggandet så kommer vi i varje fall en liten bit på vägen för var dag som passerar. Nu skulle jag nog säga att den svåraste biten är förbi. Att bygga någonting rakt utifrån ingenting är inte helt enkelt. Men resultatet har blivit riktigt bra. Det kritiska underarbetet är i princip färdigt och det arbete som återstår känns lite lättare, även om det fortfarande är en hel del nya saker att ge sig i kast med.
Therese Lundin - Drömhuset Dörr

Under föregående vecka påbörjade vi arbetet med att bygga en ny dörröppning till pannrummet, då den gamla behövde flyttas. Den var, som ni kan se på bilderna, både riktigt smal och onaturligt låg (förmodligen någon form av nödlösning då trappen till övervåningen går precis ovanför). Om det i framtiden blir dags för byte av värmepannan så är det lika bra att ha det momentet gjort, så att den gamla utan problem tar sig ut och den nya in.

Therese Lundin - Drömhuset Dörr

 Väggen ner mot pannrummet var på sina ställen relativt ostadig, så det krävdes lite extra eftertanke och även här några speciallösningar för att komma tillrätta med stabiliteten. Nu är dock dörren på plats och på insidan klädde vi den med en plåt, både för brandsäkerheten och smutsens skull.

Therese Lundin - Drömhuset Dörr
I helgen var det fokus på att regla taket, som ska sänkas. Den biten är i princip färdig och nu framöver ska vi påbörja väggarna. Tänk vilken ofattbart härlig känsla det kommer att vara när hallen är färdigställd och man äntligen har lite välbehövlig förvaring och man möts av någonting fint som välkomnar en in i drömhuset. Längtan driver en fortfarande framåt!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥