DJUPDYKNING I SPINDLARNAS VÄRLD

Therese Lundin - SpindelfobiI ett av mina allra första blogginlägg så valde jag att dela med mig av min stora fobi för spindlar. För er som inte vet vad jag pratar om så finns det inlägget att läsa här. Kortfattat så hade jag vid den tidpunkten tveklöst rivstartat min fobibotarplan och jag var fast beslutsam om att arbeta hårt för att en dag lyckas övervinna min rädsla. Det var ett otänkbart alternativ att inte kunna vandra omkring i skog och mark som jag ville på grund av att spindlarna tilläts begränsa min framfart.

Efter att jag hade skrivit blogginlägget så var det många som hörde av sig och verkligen kände igen sig i min situation, eller hade andra närstående som var precis lika frenetiskt rädda. Några berättade även om deras olika vägar för att våga möta och besegra rädslan. Detta gjorde mig verkligen ännu mer motiverad och under denna sommar har jag försökt att ta något litet steg framåt nästintill varenda dag. Bara omställningen från att vara bosatt högst upp i ett lägenhetshus, till att ha ett hus mitt ute på landet var till en början stor, men långt ifrån omöjlig.

Therese Lundin - Spindelfobi 3Therese Lundin - Spindelfobi 2Ett sätt som jag har funnit som riktigt effektiv terapi, trots att illamåendet ofrånkomligen infinner sig stundtals, är att fotografera och studera spindlarna och deras beteende. Otroligt nog så är de är faktiskt riktigt intressanta att följa om man väljer att se! En särdeles vacker sommardag när jag var ute i trädgården och fotograferade blommor så fick jag plötsligt för mig att sticka in kameran i vinbärsbusken, och lyckades därmed fånga en spindel som var i full färd med att förbereda en smaklig flugmåltid.

Obehag hit eller dit om ofarliga småkryp kan tyckas obetydliga, men för mig är det ett stort steg i rätt riktning och jag säger det redan nu – nästa år kommer jag att göra ännu större framsteg. Just nu känner jag mig mest nöjd och stolt över det som jag har lyckats åstadkomma, särskilt med tanke på vart jag stod när jag började. Aldrig mer ska jag låta ett litet kryp stoppa min frammarsch!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥