DET ENKLA HUSLIVET

Jag slås ofta av den tanken. Hur otroligt enkelt livet kan vara ibland. Även om det nu mer består av otaliga svåra val och kunskapsbanker som måste underhållas med nya lärdomar vareviga dag, så är det ändå på något vis så enkelt.

All extra energi som huslivet tillför gör att man finner en inre ork till att ta de viktiga besluten, våga ändra på sedan länge invanda rutiner och öppna ögonen och se, det som verkligen är. Här och nu. Alla de små saker som finns där, och alltid har funnits, precis rätt framför näsan.

Som att vakna upp till en bländande soluppgång över ett spegelblankt vatten. Som att kunna blicka ut över ängarna och veta att allt som ögat når är vårt för en lång framtid. Som att bara öppna dörren och planlöst vandra ut och glömma allt vad vardagsstress heter. Tystnaden, lugnet, vackra vyer, den stundande grönskan. All längtan. All potential. Bara ett fåtal steg bort. Jag är så tacksam.

Enkelt är kanske till viss del fel ordval. För det är många gånger svårt. Men så länge jag lär, så länge jag hoppas, så länge vi fortsätter framåt hand i hand. Då är inga hinder för höga. Jag ser en framtid bakom horisonten som gör mig så lycklig. Jag älskar allt det enkla, mer och mer för var dag som passerar.

 
Vill du läsa mer om mitt drömhus?
» Vårt drömhus
» Drömhuset – bygga hallgolv
» Drömhuset – att flytta en dörr
» Tillökning på gården

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥