BORTA BRA – MEN HUSVAGN BÄST

Therese Lundin - Husvagnssemester
Pärlan tillsammans med gamla fiskebilen. Med vattnet precis bakom vagnen.
Sommar. Semester. Ledighet. Utlandsresa med sol och bad? Nej, husvagnsemester. Gigantisk camping med en lyxvagn inkilad bredvid hundratals andra? Nej, jag vill åka långt ifrån allt som betecknas som civilisation, in i de djupa skogarnas rike, med en brusande forsnacke som lugnande vaggvisa. Drömsemester. ”Du är galen” blir följdyttrandet. ”De brukar säga det” svarar jag.
Therese Lundin - Husvagnssemester Ammarnäs
Hon har fått följa med till fjälls – här i Ammarnäs 2012
    Sommaren 2011 gjorde jag ett av mitt livs mest värdefulla investeringar. Jag blev med husvagn. Så länge jag kan minnas har jag alltid älskat frihetskänslan som uppstår i samband med övernattningar i tält eller husvagn. Så nära det ett med naturen som jag önskar vara. Det är där jag återfinner mitt inre lugn. Sedan många år tillbaka har det alltid varit sommarens höjdpunkt. Längtan efter husvagnsnätter är lågan som brinner under de långa vintermånaderna. 
   Vår husvagn såg dagens ljus för första gången 1975. Den är fantastisk. Välvårdad trots många hårda år. Men en trogen följeslagare. Efter diverse upprustning så har den tagit oss på många oförglömliga resor. Bara under föregående sommar blev det över 160 mil. 
Therese Lundin - Husvagnssemester morgonkaffe
Obligatoriskt morgonkaffe med forsbrus i bakgrunden.
     Husvagnslivet är enkelt. Det är en boning som skydd för väder och vind. Den plats där jag sover som allra djupast. Kanske inte enkelt i den benämning att man har allt man behöver. Men hur mycket behöver man egentligen? Jag kan älska det simpla och avskalade, där det enda väsentliga är ett spö i handen och mat för dagen. 
   Jag tror att det enkla livet väcker många nyttiga tankar inombords. Tankar på vad som verkligen är värt någonting. Det är ändå de små sakerna som gör mig riktigt lycklig. De saker som man under resans gång får möjlighet att uppleva, höra och se. När all yttre, onödig påverkan är bortplockad så tycks man se världen i så många fler färger. Jag njuter av varje sekund.
Therese Lundin - Husvagnssemester varmt/kallt
Ofta väldigt växlande temperaturer. Kyliga fiskenätter och kokande husvagnsmorgnar.
Nu är det snart dags att på riktigt påbörja planeringenav nästkommande fiskesommars alla äventyr. Självklart står minst en vecka i husvagn på agendan. Vi får väl se vart vår käre resekamrat tar oss detta år. Men jag vet att det tveklöst kommer att bli några av de allra mest minnesvärda dagarna under 2013.

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥