ÅRSSAMMANFATTNING 2013 DEL 2

Therese-Lundin-BooostergäddaJuli
Juli och kära syster gästbloggade innan vi gav oss ut på en veckas husvagnsäventyr genom Sverige. En resa som kommer att finnas såväl i minnet som djupt i hjärtat för all framtid. Att äntligen få tiden till att kunna dela glädjen och känslorna i flugfiskets värld var någonting som verkligen berörde mig. Jag hann med att flugfiska lite gädda innan vi åkte iväg på vår årliga och väldigt efterlängtade husvagnssemester, som jag fortfarande inte har hunnit berätta färdigt om, men som blev minst lika bra som alltid. Jag intervjuade även fisketjejen Louise Westerlund och gjorde ett bidrag till Fiskejournalens omslagstävling.

Therese-Lundin-3Augusti
Jag inledde månaden med att lotta ut två fiskedagböcker till mina läsare. Sedan delade jag med mig av lite text och bild från ett av mina absoluta favoritfiskeplatser – Sorsele. Sista stycket publicerades faktiskt i Piteå-Tidningen när de skrev en artikel om mig och mitt fiske (insåg precis att jag nog inte har nämnt det i bloggen. Rubriken var i varje fall ”När fisket blir en passionerad kärlekshistoria”, vilket jag tyckte var både passade och väldigt fint. Uppdatering: En del av artikeln finns fortfarande att läsa här (med några småfel dock, men det får gå an ändå..). Fjällradioavsnittet som jag medverkade i sändes i P1 och det kändes aningen märkligt att höra sig själv på radio, men definitivt kul!  Jag fiskade ännu mer gädda i min sjö, Daniel från Shitfishing gjorde en uppföljningsintervju med mig om fiskeåret 2013 och jag intervjuade den duktiga fisketjejen Evelina Uimonen. Det blev äntligen tid för lite harrfiske i hemmavattnet efter ett långt uppehåll (minst en månad!) och sedan kom hösten smygande och med den lite tid för naturfotografering med fokus på vackra höstlöv. Återigen en mycket händelserik och spännande månad med många nya erfarenheter!

Therese-Lundin-Sistaöringen.1September
Under denna månad så gjorde jag en hel del smycken, berättade om första stoppet på vår husvagnssemester och intervjuade fisketjejen Alexandra Backlund om Flugfiske-VM. Jag skrev om den oslagbart vackra hösten, kylslagna flugfiskekvällar och gjorde en djupdykning i spindlarnas värld. En intervju med Emilie Björkman publicerades och jag svarade på en lång lista där ni fick lära känna mig lite närmare, 10 saker om mig. Kvällarna blev korta och mörka men jag hann ändå med lite öringfiske. Jag delade med mig av några av mina favoritbloggar skrivna av fisketjejer från landets alla hörn.

Therese-Lundin-Bergansjacka3Oktober
Hösten anlände på riktigt och kameran följde med vart jag än befann mig, vilket resulterade i tre blogginlägg med några av mina favoritfoton – Med hösten i antågande, Ögonblick av en morgon i senhöstens tecken och Medan ängarna fortfarande var gröna. Jag delade med mig av innehållet i min flugfiskeväst, skrev om fler bloggande fisketjejer och passade på att tacka alla mina fina bloggläsare för ert stöd – tack återigen! Jag drömde mig bort till resor i vår magiska fjällvärd och vi firade ettårsdag i Drömhuset, tänk vad tiden bara springer iväg! Vinterförberedelserna färdigställdes något motvilligt men mitt i allt detta bokades istället resan till Stockholm och Fiskekryssningen, en händelse som jag verkligen är glad över att jag inte missade!

Therese Lundin - Fisheco artikelNovember
Jag skänkte några av mina egengjorda smycken till auktionerna för Karma13, där alla insamlade pengar oavkortat gick till Unicef. Tack till alla som budade och hjälpte till att samla in en riktigt stor summa! Del tre med duktiga bloggande fisketjejer publicerades och jag skrev om Älvräddarnas medlemskampanj som jag även själv deltog i. Jag åkte på Fiskekryssningen och fick äntligen lyssna till en föreläsning med Gunnar Westrin, något som jag länge har önskat få möjlighet till. I blogginlägget För mig är det allt gjorde jag ett försök att förklara hur mycket flugfisket betyder för mig och mitt välmående. Byggnationerna i huset återupptogs och ett nytt rum började snart se dagens ljus. Jag skrev en artikel till +MagazinFishEco nr 5, ”Med drömmarnas värld inom möjligheternas gräns” och fick äran att bli en av bloggarna på Sportfiskemässans hemsida.

Therese Lundin - Therese Ammarnäs 3December
December och bloggandet fick stå lite i skymundan då vi verkligen tillbringade all ledig tid på husbyggnationerna. Men julkänslorna smög sig sakteligen på och jag gjorde en önskelista med julklappstips för flugfiskaren.  Andra stoppet på vår husvagnssemester, vackra Ammarnäs med Vindelån, tillägnades ett helt, långt inlägg. Jag kunde äntligen visa bilderna på vårt senaste renoveringsprojekt, som är vårt nuvarande sovrum. Vilken lycka att ha det färdigställt och så ofattbart nöjd jag blev över resultatet! Som avslutning och ett sista tack för året 2013 anordnade jag tillsammans med Loop en riktigt rolig tävling där ni hade chansen att vinna en fluglina. Vinnaren annonserades på ett lite, för mig, annorlunda vis – med min första videoblogg någonsin, vilket verkar ha varit ett väldigt uppskattat inslag i bloggen!

2013. Ett år av obeskrivlig glädje, så många nya lärdomar, vyer och minnen. Ett år av kärlek, vänskap och utmaningar utöver det vanliga. Ett år som har format mig, låtit mig utvecklas som person, pröva mina vingar och våga vandra tidigare otrampade stigar. Den lycka jag känner över alla fantastiska händelser som har mött mig under detta år känns nästintill overklig.

Nu går vi vidare mot ett nytt år, med nya utmaningar och ännu oskrivna blad som väntar på att fyllas. Jag känner på mig, djupt där inne, att även 2014 kommer att bli ett värdefullt år fyllt av kärlek och lycka. Det önskar jag er ♥♥♥

 

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥