ÅRSSAMMANFATTNING 2013 DEL 1

DrömhusetJANUARI 2013
Jag gav ett nyårslöfte under nyårsafton 2012/2013 och det var att börja blogga ”offentligt”. Så i dagarna så firar bloggen faktiskt ettårsdag, och jag är otroligt glad över att jag har lyckats finna inspiration och motivation till att skriva så pass mycket som jag har gjort. Men självklart har jag till stor del er att tacka för det – kära bloggläsare, som både kommer med konstruktiv kritik och ibland mer beröm än vad jag själv anser att jag förtjänar.
Under januari månad så längtade jag obotligt efter sommaren, berättade om flytten till Drömhuset och färdigställandet av badrummet, gick ut med min spindelfobi, frågade mig själv vad en öring är värd och publicerade bilderna från vår fantastiska Skottlandsresa. Debatten om de nakna ”fiskepigorna” i tidningen Fisk og Fri tog fart och nådde oväntade höjder, vilket resulterade i ett av mina mest lästa inlägg på bloggen någonsin: Fiske och nakna tjejer – vart går gränsen? I övrigt var januari en riktig byggarmånad då hallen var vårt huvudprojekt.

Jakt i Skottland, Jura 11FEBRUARI 2013
Februari inleddes med lite vakpoesi och efterföljdes av del 2 i Skottlandsberättelsen. Jag utnämnde min husvagn till en av mina bästa investeringar någonsin, Dan Forsberg skrev en debattartikel om Fiskepigorna där jag, Sussi Stridh och Cecilia Grönberg fick berätta våra åsikter. I samma veva uppkom en ny debatt i samband med att Gunnar Westrin intervjuade Ella Micalsen som poserade med ett fiskespö i munnen på omslagsbilden, med direkt osmakliga associationer som påföljd. Jag lät er följa med på renoveringsresan i hallen och publicerade ett omtyckt inlägg om marknadens utbud av vadarbyxor för kvinnor. Slutligen blev jag intervjuad av Daniel på Shitfishing om mitt flugfiske och en hel del annat – en väldigt trevlig intervju!

Therese Lundin - Pimpel 2013 4MARS 2013
Även mars var en riktig byggarmånad, då vi kämpade på med hallen varenda ledig sekund. Men snart kom solen och med den det härliga vårvädret, vilket väckte liv i både kreativiteten, skaparglädjen och pysselfingrarna. Längtan efter att få vistas utomhus tog överhanden och efter att ha kikat igenom gamla fiskebilder från husvagnssemestern 2012 i Vindelälven, stod en skid- och pimpeldag nere vid vår sjö snart på agendan. Jag förundrades över Lillpitekrafts uttalande i frågan om vandringsvägar vid deras kraftstation, dålig kunskap och bakåtsträvande tankar är väl en bra sammanfattning på det hela. Som avslut på månaden bokade jag äntligen den efterlängtade resan ner till Sportfiskemässan, vilket jag idag är väldigt glad och lycklig över att jag gjorde!

Fjällorna Sportfiskemässan 2013

APRIL 2013
April bjöd på Sportfiskemässan, en händelse som jag sent kommer att glömma, med många nya bekantskaper, skratt och andra tokigheter. Vårtecknen blev än mer påtagliga och jag kunde inte hålla mig från att kastträna lite ute på skaren vid huset. Jag införskaffade en ny fiskekamera som verkligen har hårdtestats i sommar och jag är definitivt nöjd med mitt inköp. Några vattendrag började spricka upp och fiskeivern var ett faktum. En riktig trevlig händelse var att jag fick en förfrågan om att börja blogga för FishEco, så jag flyttade min blogg till deras sida där den finns kvar än idag och det beslutet är jag mycket nöjd med!

Therese Lundin - EberlestockMAJ 2013
Maj och jag drömde mig tillbaka till vackra Ammarnäs. Fiskeabstinensens påtryckningar blev för stora och jag bestämde mig för att åka på en kastträning med Piteå Sportfiskeklubb, både otroligt lärorikt och riktigt trevligt. Jag utforskade ännu vinterklädda vatten med en nyfunnen vän, och förundrades över hur otroligt enkelt livet ibland kan vara, när alla bitar faller på plats och man svävar på en våg av lycka. Gäddfisket i vår sjö drog i gång med vakfester och tålamodsprövande kvällar. Vi fick tillökning i familjen och färdigställde äntligen hallen som vi har arbetat väldigt hårt med under hela vintern, vilken obeskrivlig lycka.

Therese-Lundin-ÖringfiskeJUNI 2013
Årets första helg i husvagn och en otrolig glädje som infinner sig, särskilt när man finner vackra pärlor på vägen. Det var även under denna fisketur som radioprogrammet för P1 som jag medverkade i spelades in, det finns fortfarande att lyssna på här – Fjällradio. Tillsammans med Piteå Ungas Sportfiskeförening och många fler hjälpsamma personer så anordnade vi Tjejfiskets Dag som blev väldigt lyckat. Jag blev less på att ha mitt liv i kartonger efter flytten och fann snart flugbindningssakerna som lockade mig att binda några kreationer. Jag gjorde en intervju med fisketjejen Madelene ”MissLeech” Karlsson, blev utnämnd till Veckans Profil på P-Town, skrev en artikel för Svenskt Fiske (Hand i hand vid forsens rand) och kunde äntligen berätta för er om min medverkan i Loop Team Sweden. Torrflugefisket kom igång på riktigt, lagom till min och systers efterlängtade husvagnsroadtrip. Utan tvekan en verklig toppenmånad som innehöll allt!

Det är sannerligen väldigt roligt att bläddra tillbaka i arkiven och se vad som har hänt under det gångna året. 2013 har varit ett riktigt bra år, kanske till och med mitt allra lyckligaste år någonsin.

Det enda jag kan säga är tack till alla er som har varit med och gjort det möjligt ♥

En reaktion på “ÅRSSAMMANFATTNING 2013 DEL 1

  1. Pingback: SAMMANFATTNING AV JANUARI 2014 | Fly high and aim for the stars

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥