ÅRETS FÖRSTA HUSVAGNSSEMESTER

Eberlestock GunrunnerSå äntligen var det dags igen. En ledig lördag och då måste man ta tillfället i akt. Husvagnen startklar, väskorna packade och förväntningarna som överöser en inifrån och ut. De senaste veckornas tryckande värme skulle avrundas med lite välbehövligt regn, enligt väderprognoserna. Även om det fortfarande är något tidigt för torrflugefiske här uppe så är varje tillfälle för värdefullt för att låtas gå till spillo. Vi var redo, äventyslystna och i behov av allt lugn som en helg mitt ute i skogen medför.

SolnedgångVattenståndet var fortfarande högt. Säkert en halvmeter högre än vad vi anser normalt. Vår vanliga tillhållsplats låg djupt under vatten och det smala sel som är ett av fiskefavoriterna hade förvandlats till en snabbrinnande, lång fors.

Therese LundinDet var i princip omöjligt att köra torrt, men några hugg fick vi erfara på vått i varje fall. Den känslan. Känslan av fisk i linänden efter en lång, kall vinter. Men man är så otroligt ovan och ringrostig att mothuggen inte riktigt satt där de skulle. Inga sländor hade hunnit vakna till liv, men ett och annat fjädermygg mötte oss ute vid vattnet och på stenarna sprang bäcksländorna omkring i en hiskelig fart. Det är på väg, åt rätt håll, i varje fall.

MichaelSöndagen spenderades även den ute vid vattnet från morgon till kväll. Radioinspelning stod på agendan och det kommer att bli ytterst spännande att se vad det resulterar i. Förhoppningsvis kan jag berätta mer när det närmar sig.

Jag känner så här nu i efterhand att denna lilla semester verkligen var riktigt välbehövlig för både kropp och själ. Det händer så otroligt mycket i mitt liv just nu att jag vissa dagar inte vet i vilken ände jag ska börja. Det ska dock tilläggas att alla ”måsten” är saker som jag helst av allt vill göra! Men ibland behöver man ändå en liten paus för att orka vara på topp när det verkligen gäller. :-)

 Vill du läsa mer om mina husvagnsäventyr?
» Husvagnssemester 2012 – Ammarnäs
» Husvagnssemester 2012 – Vindelälven
» Borta bra – men husvagn bäst

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥