2013 ÅRS HUSVAGNSSEMESTER!

Therese Lundin - Kära husvagnJag har så otroligt mycket att berätta om årets husvagnssemester, men det har onekligen tagit ett tag att smälta alla intryck och samla ihop alla tankar, erfarenheter och fantastiska vyer till någon slags helhet. Vi har verkligen haft en helt fantastisk resa och även om alla ord i världen inte räcker till för att sammanfatta den totala upplevelsen, så gör jag i varje fall ett försök med lite bilder som hjälpande hand.

Therese Lundin - FinsjönEtt alltid säkert kort fick stå för inledningen – en återresa till underbara Sorsele och vår nyfunna flytringssjö som alltid levererar öringfiske av hög kvalitet. Vi anlände relativt sent, så första kvällen hann vi bara med ett femtimmars nattpass. Natten var sval och lite blåsig, men utmärkt för flytringsfiske och öringarna var riktiga krigare denna kväll.

Therese Lundin - Öring3 Therese Lundin - Öring2

Therese Lundin - Michael ÖringJag kan inte sluta fascineras över vilka ofattbart vackra öringar som simmar i detta vatten. De absolut mörkaste som jag någonsin beskådat – med lysande, guldgula bukar och otaliga prickar i perfektionsutformning. Finns det någonstans där storleken på fisken verkligen inte har någon betydelse, så är det här. Jag kan helt enkelt inte få nog av dess trollbindande skönhet.

Therese Lundin - ÖringDagen därpå blåste det storm ur flytringssynvinkel och vi avvaktade till eftermiddagen innan vi gav oss ut igen. Väl där möttes vi av nästan onaturligt huggvilliga öringar som fullkomligen kastade sig över våra torrflugor likt utsvultna. Det var en i det närmaste overklig upplevelse och ett sant drömfiske!

Men blåsten tilltog ytterligare och snart blev vi tvungna att avbryta vår fisketur. Under hemsimningen var paniken många gånger nära när känslan av ”ett steg fram – två steg tillbaka” var mer än påtaglig. Hur vi än försökte så hamnade vi bara längre och längre ifrån land. Men vi peppade varandra, skrek och paddlade för allt vi var värda. Trots att det stundtals kändes omöjligt så bemästrade vi även den utmaningen till sist. Men det var med tunga ben och stor lättnad som vi äntrade fast mark den kvällen.

Therese Lundin - ÖringdrillInnan landstigningen lyckades jag dock landa en av de allra mest kampvilliga öringar som jag någonsin har haft i linänden. Med tunga rusningar mot botten och en flytring som snurrandes åkte med på färden så insåg jag snabbt att det var en öring modell större. Så vacker, så ståtlig och så oerhört stark – ett riktigt kraftpaket!

Therese Lundin - Öring4

Välmatad och sagolikt vacker, med perfektionsprickarna på plats!

Så den öringen fick stå för ett perfekt avslut innan resan mot nästa destination påbörjades under morgonen därpå. 

Vill du läsa om fler av mina tidigare husvagnsäventyr?
» 2013 års allra första husvagnssemester
» Med husvagn vid Vindelälven
» Ammarnäs 2012

3 reaktion på “2013 ÅRS HUSVAGNSSEMESTER!

Vad tycker du? Lämna gärna ett avtryck! ♥