Nytt däck, ny sjö

I torsdags fick jag för mig att testa en ny sjö, det extrema högtrycket till trots. Planen var att köra med min lilla gummijolle men den är lite jobbig att fiska ifrån. Eller det enda jobbiga är att stå på ”durken” som består av gummityg och några halvt stabiliserande brädor. Det blir vingligt samt att man står väldigt lågt och fiskar. Det fick bli ett litet kastdäck.

 

 

Jag letade fram lite spillbitar och byggrester i ladan och hittade dessutom plastad plyfa samt ett räfflad plastmatta och; voilà! Det ser kanske smått, vingligt och allmänt märkligt ut men med facit i hand kan jag meddela att det var grymt att fiska ifrån. Med sina 100×60 cm var däcket förvånansvärt stabilt att stå på och även bekvämt att sitta på under transport.

 

Draglådorna fick rum i springorna, och mitt lilla lod fick också sin givna plats (med batteriet i en hink, hängandes under däcket i en krok för att inte rulla runt på den skvalpiga durken).

 

Jag styrde ut på det nya vattnet med nästan obefintliga förväntningar. Det här var tänkt som en rek-tur. Klockan var 18:00, det var strålande sol, en lätt ostlig vind, 26 grader i luften och 23-23,5 i vattnet. Jag letade efter djup och det i kombination med växtlighet eller stenpartier. Men det verkade som de djupare områden (på 3-3,4 meter) helt utgjordes av släta dybottnar. En något djupare vass (med drygt 2 meter precis utanför) hittades och även en fin stenrygg i anslutning till en ö. På några ställen mitt ute i sjön hittades också sporadiska växtbälten med lite betesfisk. Alla dessa ställen såg högst intressanta ut men hade ytterligare en sak gemensamt; de producerade noll hugg. Vid ett tillfälle fiskade jag en glesvass med en offsetriggad Pigshad Jr och hade en skogssjömurrig halvkilosgädda som nyfiket (men inte hungrigt) följde efter in till båtkanten där den lojt vände på klacken och simmade tillbaka in i vassen.

 

Under transport.

 

 

Jag fiskade mig vidare in i kvällen även om det blev minst lika mycket åka runt och leta som det blev att kasta. Jag hann bilda mig en liten uppfattning om strukturen men hade svårt att hitta betesfisken. Nästa tur ska det rekas vidare och framförallt fiskas längre in på kvällen än 22:00 som blev sluttid i torsdags. Kanske tar jag också med abborrprylarna då. Det ska tydligen finnas klossar i sjön. Samt inplanterad gös. Känner jag mig själv så gör jag väl tio kast med lillspöt och om det inte blivit hugg innan dess byter jag säkert tillbaka till gäddgrejorna igen. Det brukar bli så.

Skitfiske på er, så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *