Pikefight – en ny stjärna på gäddfilmshimlen

Få av er har säkert missat detta men det finns en ny gäddfisketävling att följa på Youtube; Pikefight 2016.

 

img_7446

 

Tävlingen är skapad på initiativ av Söder Sportfiske och filmad av marknadsledande Freewater Pictures. Upplägget är följande: fyra lag fiskar på samma vatten under tre dagar. Dag 1 fiskas Trosa skärgård, dag 2 är det Mälaren och dag 3 Östhammars skärgård. Tre klassiska vatten där alla har samma förutsättningar, trots att vissa kanske kan fler hotspots än andra på de olika ställena.

Tävlingen går ut på att fånga långa gäddor. Minimimåttet är 60 cm och de fem längsta gäddorna per fiskedag räknas samman enligt följande:

1:a plats (flest cm per dag): 4 poäng

2:a plats: 3 poäng

3:e plats: 2 poäng

4:e plats: 1 poäng

Dessutom finns det en till tävling i tävlingen som kan ändra slutresultatet den sista tävlingsdagen; The big five. Det är de fem längsta gäddorna under samtliga tre dagar som räknas samman och ger poäng på samma sätt som ovan. Laget som slutligen står som segrare tilldeles Pikefighttrofén samt 20.000 kronor att donera till valfritt välgörande ändamål.

Det är en gedigen samling kunniga och erfarna gäddfiskare som deltar i denna skickligt regisserade produktion. Tävlingen står mellan:

Team Westin – Thomas Petersen Eldor och Ronny Andén. Thomas är en erfaren sportfiskare samt VD för Fairpoint Outdoors/Westin och Ronny en sportfiskeguide med hela fem spinnfiskade gäddor över 15 kilo på meritlistan.

 

img_7450

 

Team Rapala/Storm – Mikko Seppänen och Mathias Holgersson. En guide och en rutinerad tävlingsfiskare med stor gemensam erfarenhet av fiske efter stor gädda.

 

img_7448

 

Team Abu Garcia – Tobias Fränstam och Håkan Fransson. En sportfiskande biolog med stor predatorkunskap samt en sportfiskeprofil med lång och gedigen erfarenhet av predatorfiske.

 

img_7447

 

Team Söder Sportfiske – Henrik Sandahl och Nicklas Jonsson. De två herrarna bakom en av Sveriges största sportfiskebutiker som båda också är rutinerade och tävlingsmeriterade gäddfiskare.

 

 

img_7449

Samtliga bilder är lånade från filmerna (med tillstånd av mannen med näven i luften här ovan).

 

Initiativet till denna produktion är som sagt Söder Sportfiske men de som skapat avsnitten på Youtube är Freewater Pictures. Dessa talangfulla herrar har en rad fantastiska fiskefilmer i ryggen som bland andra Tolvan – minnen som aldrig sviker, Big fish stories – Expedition Hauka, och sist men sannerligen inte minst Big fish stories – Alaska. Deras sätt att filma, klippa och redigera är närmast banbrytande inom fiskefilmsproduktion och få (eller ingen?) lyckas att fånga och förmedla essensen av sportfisket lika stämningsfullt som de gör. Denna förmåga präglar förstås också Pikefight, vars produktion andas professionalism när man som tittare kastas mellan ren sportfiskeglädje och darrande tävlingsnerver.

Avsnitten publiceras på Freewaters Youtubekanal på tisdagar 20.00 och de två första (av sex) avsnitt ligger redan ute. För er som råkat missa detta och är intresserade av gäddfiske; in och titta! Ni kommer garanterat inte att bli besvikna. Framförallt inte på avsnitt 3 och 4 från Mälaren, där lagen tydligen hade ett magiskt fiske. Jag har själv inte sett dem utan en liten fågel viskade i mitt öra. Så nu är det med blandade känslor jag ser fram emot nästa episod. Dels en förväntansfull otålighet men också känslan när man förbereder sig inför obehag. Efter att ha tittat blir nämligen spinnfiskeabstinensen närmast olidlig. Ändå ett angenämt bekymmer i större sammanhang, kan jag tycka när jag nu tittar ut genom fönstret. Där ligger ett bländande vitt och helt genomfruset norduppland och blänger tillbaka. Imorgon blir det ismete. En abstinensstillare av rang.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *