Meterfisk bland växtsörjan

I lördags var det dags för ännu ett tappert försök att manövrera betena bland växtsörjan på hemmavattnet. Erik ”Honken” skulle med men samtidigt som jag var på väg till båtplatsen lät han meddela att barnen ställt till det lite där hemma och att han därför skulle bli något sen. Jag packade ned mig i båten så länge och rodde ut till strömfåran för att fördriva väntetiden med fiske såklart.

 

img_6527

Geggamojja…

 

Jag fiskade i kanske tio minuter med en blå/vit Lucy utan resultat. På det ställe där jag låg har jag aldrig tidigare fått annat än snipor så förhoppningarna var inte stora. Jag bytte till en Mcrubber i Firetiger och drog iväg ett kast i växtkanten. Smack!!! Det var ett duktigt hugg följt av ganska tunga huvudskakningar. Fisken stångades ordentligt men gled slutligen, efter flera kortare rusningar, in i håven. Så där ja, ännu en meterfisk bland spenaten var säkrad och det gav en riktigt trevlig känsla inför resten av passet.

 

img_6518

101 cm med rejält huvud och stadig nacke.

 

img_6520

Kroppen var tyvärr sommarslank så vikten landade nog ”bara” på drygt 6 kg.

 

Honken ringde och sa att han var nära samtidigt som jag släppte tillbaka fisken i sitt rätta element. Han blev inte helt nöjd över att höra om min lyckosamma tjuvstart med resonemanget att jag borde ha väntat. Som om jag skulle ha ett sådant slags tålamod…

Med Honken väl i båten drog vi ut i den mulna förmiddagen. En stadig sydvästan gav oss en god driftvind och gäddorna var lite på hugget, åtminstone till en början. Honken tog två snabba och vi hade några bomhugg.

 

img_6526

Snipa på offsetriggad Pig Shad Jr.

 

Men sedan dog det av något galet. Gäddorna var tvärtjuriga och det spelade ingen roll hur mycket vi än försökte locka dem. Under de sista tre timmarna fick vi bara varsin liten fisk till. Supertrögt men som alltid på sjön; ändå trevligt.

 

img_6523

Honken under transport, funderande över hur lördagens kod skulle knäckas.

 

Med facit i hand skulle vi ha satsat på tidigt morgonfiske istället. Men bara några dagar tidigare var det eftermiddag som gällde. Kan man, som de familjefäder vi är, inte fiska hela dagar får man chansa och hoppas att man prickar in gäddornas mattid. Denna gång gick vi bet men vad gör väl det? Det hamnade ju trots allt en meterfisk i håven.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *